Decizie incredibila luata de Naomi Osaka la Roland Garros

Joi, 27 Mai 2021, ora 11:54
1208 citiri
Decizie incredibila luata de Naomi Osaka la Roland Garros
Naomi Osaka. Foto: Facebook / Naomi Osaka

Naomi Osaka a anuntat, miercuri, pe retelele sale de socializare ca intentioneaza sa evite conferintele de presa la Roland Garros. Jucatoarea japoneza, numarul doi mondial, pretinde ca isi protejeaza, astfel, sanatatea mintala.

"Intotdeauna am simtit ca oamenii nu tin cont de sanatatea mintala a sportivilor si o simt cu atat mai mult in conferintele de presa la care iau parte sau asist. Ni se pun intrebari pe care le-am auzit deja de multe ori sau intrebari care ne pun la indoiala si nu ma voi prezenta in fata oamenilor care vor sa insinueze in mine indoiala.

Pur si simplu nu ma voi pune la dispoziia oamenilor care se indoiesc de mine. Am urmarit numeroase clipuri cu sportivi care au cedat dupa o infrangere in sala de presa si stiu ca si tu ai facut-o.

Cred ca intreaga situatie loveste o persoana aflata la pamant si nu inteleg rationamentul din spatele acesteia. Daca organizatiile cred ca pot continua sa spuna si continua sa ignore sanatatea mintala a sportivilor, atunci trebuie sa rad, Sper ca suma considerabila pe care o primesc ca amenda pentru acest lucru va merge catre o organizatie caritabila de sanatate mintala", a explicat japoneza, intr-o lunga postare pe retelele de socializare.

Calificare pentru Irina Bara la Roland Garros. Cu cine va juca romanca in turul trei la turneul francez

In 2016, Venus Williams a platit o amenda de 5.000 de dolari pentru ca a refuzat discutia cu presa dupa eliminarea timpurie de la Australian Open. Venus a mai platit amenzi pentru ca nu a participat la conferintele de presa, potrivit The Guardian, inclusiv in 2010, cand ea si sora ei, Serena, au fost amendate cu 4.000 de dolari fiecare pentru o neprezentare in fata presei dupa un meci de dublu la Wimbledon.

Si alti jucatori, ca Andre Agassi, Mats Wilander, Goran Ivanisevici, Victoria Azarenka si Evgheni Kafelnikov, a platit amenzi din acelasi motiv.

Cine a eliminat-o pe japoneza Osaka la WTA Madrid. Alte rezultate de joi
Cine a eliminat-o pe japoneza Osaka la WTA Madrid. Alte rezultate de joi
Jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka, fostă nr. 1 mondial la feminin, în prezent pe locul 197, a fost eliminată joi, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Roland Garros 2021, #Naomi Osaka , #Roland Garros 2021