Ce i-a cerut Roger Waters lui Vladimir Putin într-o scrisoare. „Dacă asta vreți, duceți-vă dracului”

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 13:26
10703 citiri
Ce i-a cerut Roger Waters lui Vladimir Putin într-o scrisoare. „Dacă asta vreți, duceți-vă dracului”
Roger Waters, co fondator trupa Pink Floyd FOTO: facebook/ Roger Waters

Roger Waters, cofondatorul trupei Pink Floyd, i-a adresat lui Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care îi cere liderului Kremlinului să îi dea asigurări că nu va folosi armele nucleare. Artistul s-a declarat îngrijorat pentru el și familia sa.

„Stimate președinte Putin, de când Federația Rusă a invadat Ucraina pe 24 februarie anul acesta, am încurajat o încetare a focului și o înțelegere diplomatică care să răspundă nevoilor de securitate atât ale Ucrainei, cât și ale Federației Ruse. În acest demers i-am scris două scrisori deschise doamnei Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean. Aceste scrisori sunt ușor de găsit pe internet”, a scris Waters în prima parte a mesajului său, conform Digi 24.

Artistul britanic în vârstă de 79 de ani a continuat, spunând că i se cere din ce în ce mai mult să scrie o scrisoare și liderului de la Kremlin așa că a recurs în final la acest lucru.

„În primul rând, ați dori să se pună capăt acestui război? Dacă mi-ați răspunde ”Da, vă rog”. Asta ar face imediat lucrurile mult mai ușoare. Dacă ați spune: ”De asemenea, Federația Rusă nu mai are niciun interes teritorial în afară de securitatea populației vorbitoare de limbă rusă din Crimeea, Donețk și Lugansk”. Și asta ar ajuta.

Spun acest lucru deoarece cunosc unele persoane care cred că vreți să cuceriți întreaga Europă, operați cu Polonia și restul statelor baltice. Dacă asta vreți, duceți-vă dracului”, a mai scris Roger Waters.

Waters a mai adăugat că „am putea la fel de bine să încetăm să mai jucăm jocul disperat de al puiului periculos nuclear cu care șoimii de pe ambele părți ale Atlanticului par atât de confortabili”.

„Da, să nu aruncăm în aer unii pe alții și lumea în bucăți. Problema este că eu am copii și nepoți, la fel ca majoritatea fraților și surorilor mele din întreaga lume și niciunul dintre noi nu s-ar bucura de acest rezultat. Așa că, vă rog, domnule Putin, îngăduiți-mi și dați-ne această asigurare”, a mai scris Waters pe Facebook.

„Dacă v-am citit corect discursurile anterioare, ați dori să negociați sau să stea de neutralitate pentru o Ucraina suverană care vă este vecină? Este corect? Presupunând că o astfel de pace ar putea fi negociată, ar trebui să includă un acord absolut obligatoriu pentru a nu mai invada pe nimeni niciodată”, se mai arată în mesajul lui Roger Waters.

Cofondatorul trupei Pink Floyd a mai spus că este conștient de fapt că „SUA și NATO invadează alte țări suverane pentru câțiva barili de petrol”, dar a adăugat că asta nu ar trebui să justifice invazia rusă în Ucraina, despre care Waters a spus că l-a luat complet prin surprindere și pe care a numit-o „un război odios de agresiune, indiferent că a fost provocat sau nu”.

„Când doamna Zelenska mi-a răspuns prin Twitter, am fost foarte surprins și foarte emoționat. Dacă mi-ați răspunde, v-aș respecta foarte mult pentru asta și aș considera mișcarea drept una onorabilă și în direcția corectă către o pace durabilă”, a concluzionat Roger Waters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
Un psiholog rus dezvăluie gândirea lui Putin: Falsa realitate din mintea președintelui, paranoia fondată pe o obsesie
Un psiholog rus dezvăluie gândirea lui Putin: Falsa realitate din mintea președintelui, paranoia fondată pe o obsesie
Războiul provocat de Moscova în Ucraina a creat o psihoză eronată în rândul populației ruse, alimentată de ”percepția” deformată din capul liderului de la Kremlin. Un psiholog rus a...
#Roger Waters, #scrisoare Vladimir Putin, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina