Cum se simte Roger Federer după ultima operație și ce crede despre revenirea în circuitul ATP la 40 de ani

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 09:53
1995 citiri
Cum se simte Roger Federer după ultima operație și ce crede despre revenirea în circuitul ATP la 40 de ani
Roger Federer

Tenismanul elveţian Roger Federer a precizat că nu s-a confruntat cu nicio problemă şi se recuperează bine după ultima sa operaţie la genunchi, informează agenţia Reuters, conform agerpres.ro.

Federer, care s-a retras de la US Open, a anunţat în luna august că va sta departe de circuit timp de mai multe luni, având nevoie de o nouă intervenţie chirugicală la genunchi pentru a putea juca din nou.

Campionul elveţian, în vârstă de 40 ani, a fost operat de două ori la genunchi în 2020, iar perioada sa de recuperare a durat mai mult de un an, înainte de a reveni în competiţie, în luna martie.

Ultimul turneu la care a luat parte Federer a fost cel de la Wimbledon, în luna iulie, unde a fost eliminat în sferturile de finală, fiindu-i astfel spulberat visul de a cucerit pentru a noua oară trofeul pe iarba de la All England Club.

"Mă simt cu adevărat foarte bine. Lucrurile nu sunt aşa cum ar fi sperat că vor fi, dar mă recuperez bine, iar procesul de reeducare decurge foarte bine. Nu am avut niciun obstacol. Mă simt puternic şi entuziasmat pentru ceea ce va urma", a declarat Federer pentru Eurosport.

"Mi-aş dori să mă pot întoarce pe terenul de tenis cât mai repede posibil, dar trebuie să am răbdare. Este o perioadă care decurge mai lent acum şi trebuie să o fac pas cu pas. Până acum a decurs bine şi sunt foarte fericit", a mai spus jucătorul din Ţara Cantoanelor.

Roger Federer, care împarte recordul de titluri de Mare Şlem cu rivalii săi Rafael Nadal şi Novak Djokvic, consideră că este încă posibil ca un tenisman să câştige toate cele patru trofee majore pe parcursul unui singur an calendaristic.

Sârbul Novak Djokovic a fost aproape de această performanţă în acest sezon, dar s-a înclinat în finala de la US Open, în faţa rusului Daniil Medvedev.

"Cred că este posibil să se întâmple din nou. Am văzut că Novak a fost foarte aproape, la fel şi eu şi Rafa. Însă cred că ai nevoie şi de puţin noroc. Ai nevoie de perseverenţă, putere... De aceea cred că va fi greu. Dar este posibil", a precizat Roger Federer.

Ungurul minune din tenisul masculin a mai făcut o victimă de top
Ungurul minune din tenisul masculin a mai făcut o victimă de top
Tenismenul maghiar Fabian Marozsan își continuă parcursul fabulos de la Miami, calificându-se în sferturile de finală. Ultima sa victimă este australianul Alex De Minaur, un jucător care...
Arnold Schwarzeneger, spitalizat de urgență. Renumitul actor a fost operat pe inimă
Arnold Schwarzeneger, spitalizat de urgență. Renumitul actor a fost operat pe inimă
Arnold Schwarzenegger a suferit a patra operație la inimă. Actorul american, în vârstă de 76 de ani, a relatat în podcastul „Arnold's Pump Club” că i-a fost instalat un stimulator...
#Roger Federer, #operatie, #circuit, #atp , #stiri Roger Federer