Roger Federer: "Imi lipseste Wimbledon "

Luni, 06 Iulie 2020, ora 14:41
1664 citiri
Roger Federer: "Imi lipseste Wimbledon "
Foto: Facebook / Roger Federer

Jucatorul elvetian de tenis Roger Federer a recunoscut, luni, ca ii lipseste turneu de la Wimbledon, dupa ce competitia londoneza de Mare Slem a fost anulata din cauza pandemiei de Covid-19, afirmatie facuta luni cu ocazia lansarii primilor pantofi de sport cu numele sau, informeaza AFP.

Operat de doua ori la genunchi in primul semestru al anului 2020, elvetianul cu 20 de trofee de Mare Slem in palmares, care va implini luna viitoare 39 de ani, a anuntat ca nu va reveni in circuit - al carui sezon este programat sa se reia in august dupa cinci luni de pauza fortata - decat in 2021.

"Este un an cu adevarat special pana acum. Ultimul meu meci a fost in Africa de Sud cu Rafa (Nadal, la Cape Town in februarie). Am jucat Openul Australiei, iar apoi au urmat doua operatii, carje in timpul recuperarii.

Acum, nu mai este Wimbledon (programat initial intre 29 iunie si 12 iulie), nu mai sunt Jocuri Olimpice, dar este coronavirus, izolare, interdictie de calatorie", a spus Roger Federer in cursul unei videoconferinte destinata prezentarii la "Roger Centre Court" a baschetilor creati de marca elvetiana On, specialista in incaltamintea sport de alergare si drumetie, marca cu care este asociat din 2019.

"Personal, a fost placut sa raman in acelasi loc o perioada atat de lunga. Nu am mai trait asta de 20 de ani.

Dar, bineinteles ca Wimbledon imi lipseste, bineinteles ca as fi vrut sa joc in acest moment, sa fiu pe terenul central pentru doua saptamani", a recunoscut campionul elvetian.

"Desigur, unul din marile mele obiective este sa pot juca anul viitor la Wimbledon, iar pentru acest lucru fac recuperare in fiecare zi, ma antrenez si urmez un program de pregatire fizica de 20 de saptamani anul acesta", a mai spus Federer.

"Wimbledon mi-a dat totul si privesc cu 17 ani in urma, cand a inceput totul pentru mine, mai precis pe 6 iulie 2003, cand am castigat primul din cele opt titluri pe iarba britanica", a reamintit Roger Federer.

Motivul pentru care cea mai experimentată tenismenă refuză să joace pentru România
Motivul pentru care cea mai experimentată tenismenă refuză să joace pentru România
În vârstă de 36 de ani, Monica Niculescu este cea mai experimentată jucătoare de tenis din România, având aproape 20 de sezoane în circuitul WTA. În ultima perioadă, ea s-a axat pe...
Un nume mare din tenis e de partea lui Wozniacki în războiul cu Simona Halep
Un nume mare din tenis e de partea lui Wozniacki în războiul cu Simona Halep
Simona Halep și Caroline Wozniacki sunt implicate într-un război al declarațiilor, declanșat de afirmația danezei care a spus că jucătoarele suspendate pentru dopaj nu trebuie să...
#federer, #tenis, #nadal, #wimbledon , #stiri Roger Federer