ROG Strix SCAR 17 (G733Z): performanță într-un design unic

Advertorial
Marti, 29 Martie 2022, ora 13:00
7384 citiri
ROG Strix SCAR 17 (G733Z): performanță într-un design unic
FOTO: asus.com

Un gamer interesat să joace cele mai populare titluri la detalii maxime și cu frame rate-uri mult peste 60 Hz are nevoie de ROG Strix SCAR 17 (G733Z), un laptop care își propune și reușește să ofere un nivel de performanță ce depășește multe desktop-uri, pornind de la convingerea că pentru a-i învinge pe cei mai buni trebuie să fii tu cel mai bun.

ROG Strix SCAR 17 (G733Z) duce mai departe moștenirea seriei ROG Strix SCAR, sumarizată prin performanță maximă într-un pachet compact, cu design care îți indică fără echivoc că ai de-a face cu un produs ROG, acesta fiind un concept îmbunătățit an de an pentru a oferi o experiență superbă în jocuri, în sarcini de productivitate sau la vizionări multimedia.

Designul este întotdeauna un subiect de discuție pentru că preferințele fiecăruia diferă, de aceea utilizatorii au acum posibilitatea de a schimba aspectul laptopului ROG Strix SCAR 17 (G733Z) folosind una dintre plăcuțele Armor Caps incluse în pachet sau pot imprima 3D propriile concepte. Nu doar atât, dar iluminarea RGB a tastaturii și a elementelor carcasei pot fi comandate și sincronizate dintr-un singur loc, din Aura Sync, pentru ca tu să-ți poți pune amprenta asupra aspectului laptopului tău așa cum îți dorești.

Putere pe care ți-o dorești, fără ezitări

ROG Strix SCAR 17 (G733Z) vine echipat cu cele mai rapide și puternice componente și tehnologii ale momentului, fiind o demonstrație în configurația de top, cea dotată cu procesor Intel Core i9-12900H care își poate dezlănțui puterea celor 14 nuclee și 20 de fire de execuție până la o frecvență maximă impresionantă de 5 GHz. Acesta poate fi configurat împreună cu placa video NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti cu o putere maximă de 150W, un nivel de putere făcut posibil prin implementarea tehnologiei Dynamic Boost.

Aceste componente sunt alimentate rapid cu date de către o memorie de până la 64 GB RAM, de tipul DDR5 care rulează la 4800 MHz și un SSD tip NVMe capabil să transfere până la 7000 MB/s printr-o nouă interfață PCI Express 4.0. Pentru a putea oferi aceste performanțe fără a penaliza autonomia bateriei, a fost introdus și un comutator fizic MUX care permite selectarea între modul care crește performanța plăcii video dedicate cu 15% sau autonomie sporită prin folosirea plăcii video integrate în procesor.

ROG Intelligent Cooling: inovație pentru zgomot redus

Menținerea temperaturilor componentelor în limite recomandate este realizată de ROG Intelligent Cooling, sistemul de răcire care utilizează șase conducte de căldură și care folosește pe post de pastă termică metal lichid Thermal Grizzly Conductonaut Extreme Liquid Metal. Acest ansamblu reușește să scadă temperatura procesorului și a chipului grafic cu nu mai puțin de 15 grade, fiind totodată și o soluție silențioasă, care în modul Performanță atinge un nivel sonor de doar 40 dB.

Pentru evacuarea aerului cald au fost utilizate ventilatoare Arc Flow cu 84 de lamele de doar 0.1 mm grosime la bază care împing căldura prin patru orificii plasate în jurul carcasei. ASUS a implementat și canale specializate anti-praf care au rolul de a reduce acumularea acestuia, crescând fiabilitatea laptopului. Utilizatorii pot selecta unul dintre profilele de răcire predefinite, pot defini propriul profil sau au opțiunea de a le activa automat când pornesc anumite aplicații sau jocuri utilizând funcțiile de automatizare incluse în Armoury Crate.

Ecrane rapide și culori precise

Experiența din jocuri nu ar fi desăvârșită fără ecrane rapide, iar în cazul laptopului ROG Strix SCAR 17 (G733Z) sunt disponibile două panouri IPS cu caracteristici excepționale: rezoluție Full HD la 360 Hz sau rezoluție QHD la 240 Hz, ambele cu timpi de răspuns exemplari, de doar 3 milisecunde. Aceste panouri sunt și compatibile cu standardul vizual Dolby Vision HDR și se pot sincroniza cu placa video, eliminând întreruperile și întârzierile deranjante datorită implementării tehnologiei Adaptive Sync.

Modelul de ecran Full HD redă în totalitate spațiul de culoare sRGB, standardul în domeniul calculatoarelor, în timp ce opțiunea QHD poate afișa 100% din DCI-P3, standardul folosit în producțiile cinematografice de la Hollywood.

Experiența senzorială din timpul vizionărilor multimedia este întregită de sistemul sonor cu 5.1.2 canale care utilizează patru difuzoare Smart Amp compatibile cu standardele Dolby Atmos și Hi-Res Audio. Sunetul este ajustat de tehnologia de eliminare a zgomotului de fond care acționează în ambele direcții, asigurând un mediu de joc clar pentru ca tu să te poți auzi cu coechipierii în timpul meciurilor online sau atunci când participi la conferințe sau la ședințe online.

Laptopul ROG Strix SCAR 17 (G733Z) poate fi cumpărat direct din eShop ROG România, unde este disponibil în mai multe configurații diferite.

La final menționăm și campania Părerea ta contează unde te poți înscrie ușor prin publicarea unei scurte recenzii de utilizare a produsului, pe oricare dintre platformele participante, moment în care ți se va prelungi cu un an garanția noului tău ROG Strix SCAR 17 (G733Z).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
Ce vor oferi noile procesoare AMD Ryzen 9000
Procesoarele AMD Ryzen 9000 "Granite Ridge" Zen 5, așteptate să fie lansate la Computex 2024, promit o revoluție în performanța desktopurilor, potrivit ultimelor rapoarte. Unul dintre cele...
#ROG Strix SCAR 17, #ROG Strix, #laptop, #asus rog , #laptop