Scriitor celebru în Italia, "invitat" de votanții lui Meloni să părăsească țară: "Ei întocmesc deja prima listă neagră a dușmanilor patriei"

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 14:39 7978 citiri
Scriitorul Roberto Saviano s-a remarcat prin scrierile sale critice la adresa Giorgiei Meloni FOTO Hepta

Roberto Saviano (43 de ani), scriitor și eseist italian ajuns faimos la nivel mondial datorită romanului Gomorrah, s-a evidențiat în ultima perioadă prin opiniile extrem de critice exprimate public la adresa Giorgiei Meloni, lidera formaţiunii Fratelli d'Italia.

Într-o postare pe Twitter din după-amiaza zilei de 26 septembrie, Saviano constată că numele său a ajuns în trend pe rețeaua socială. La o investigație privind motivele "succesului" nedorit, scriitorul italian a constatat că este tăguit intens în postări cu tentă de amenințare de către votanți ai alianței de extremă dreapta care a câștigat alegerile parlamentare în Italia.

"Alegătorii lui Meloni mă „invită” să părăsesc țara. Acestea sunt avertismente. Aceasta este Italia care ne așteaptă. Ei întocmesc deja o primă listă neagră a dușmanilor patriei, în ciuda celor care spuneau că fascismul este altceva", a scris Saviano pe Twitter, alături de o imagine având înscris cuvântul "Resistere" (trad. - Rezist).

O căutare pe Twitter după numele scriitorului arată, într-adevăr, că este asociat cu diverse mesaje dure. Un model de mesaj este cel de mai jos, în care Saviano apare în fruntea unei liste bizare, pe care se mai regăsește și șefa CE, Ursula von der Leyen:

Roberto Saviano este editorialist la publicații extrem de influente la nivel mondial, precum New York Times, The Washington Post, Time, El Pais sau La Reppublica.

Într-un articol de opinie publicat in The Guardian chiar în pre-ziua alegerilor din Italia, Saviano a scris în titlu "Giorgia Meloni este un pericol pentru Italia și pentru restul Europei".

Eseistul i-a contabilizat lui Meloni toate ieșirile publice relevante pe subiecte importante și a concluzionat că ambiguitatea e cuvântul care o descrie cel mai bine, fiind în același timp cel mai mare pericol în privința politicienei care urmează să fie desemnată prim-ministră în Italia.

"Meloni se arată a fi cea mai periculoasă figură politică italiană nu pentru că evocă în mod explicit fascismul sau practicile squadristilor (miliției) în cămașă neagră, ci din cauza ambiguității ei. În campania electorală a promovat o latură democratică, liberal-conservatoare. Ea a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia și s-a exprimat în susținerea NATO și a ajutorului militar pentru Kiev. Dar tot ea s-a opus sancțiunilor UE împotriva Rusiei după anexarea Crimeei în 2014. Și în cartea ei din 2021 - I Am Giorgia a scris că Rusia lui Putin „apără valorile europene și identitatea creștină”.", arată Saviano într-un fragment al articolului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com