USL forteaza demiterea Robertei Anastase de la sefia Camerei Deputatilor

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 10:442474 citiri
USL forteaza demiterea Robertei Anastase de la sefia Camerei Deputatilor
Foto: Arhiva

Deputatii USL continua greva parlamentara, dar sunt prezenti miercuri in plenul Camerei incercand sa forteze demiterea Robertei Anastase din functia de presedinte.

Conform legii, aceasta nu poate fi revocata decat de grupul parlamentar din care face parte, respectiv PDL, sau mai exista si varianta demisiei, ambele greu de crezut in acest moment.

USL merge insa pe varianta inlaturarii Robertei Anastase ca sanctiune pentru incalcarea repetata a regulamentului, incepand cu modul in care a numarat voturile la Legea Pensiilor.

In acest scop, liderul grupului parlamentar PSD de la Camera Deputatilor, Mircea Dusa, a solicitat deputatilor Opozitiei sa fie prezenti la sedinta de plen de miercuri pentru a putea vota o solicitare de revocare a Robertei Anastase din functia de presedinte al camerei inferioare a Parlamentului.

"Va trimiteam zilele trecute un SMS prin care va solicitam sa fiti prezenti la Camera azi pentru ca vom intra in plen. (...) Imediat ce terminam sedinta noastra de grup sa mergem in sala de plen, dar acum, cand incepe plenul. Vom solicita plenului Camerei sa includa pe ordinea de zi, conform articolului 64 din Regulament si a deciziei 602 a Curtii Constitutionale din 2005, revocarea Robertei Anastase ca sanctiune pentru multiplele incalcari ale Regulamentului si a abuzurilor pe care le comite ca speaker al Camerei Deputatilor", le-a transmis Dusa parlamentarilor Opozitiei, reuniti in sedinta grupurilor reunite ale PSD si PNL.

Acesta le-a cerut deputatilor PNL si PSD sa aiba cartela de vot la ei, rugandu-i, de asemenea, sa ramana in plen pana cand va fi dezbatut punctul privind revocarea Robertei Anastase.

Totodata, Dusa i-a avertizat pe colegii sai ca parlamentarii Puterii vor incerca sa blocheze demersul Opozitiei prin pauze de consultari sau prin tentative de suspendare a sedintei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News