Sanctionarea Robertei Anastase, dezbatuta in sedinta secreta

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 14:351693 citiri
Sanctionarea Robertei Anastase, dezbatuta in sedinta secreta
Foto: Arhiva

Deputatii din Comisia juridica dezbat si voteaza, miercuri, in sedinta secreta, solicitarea PSD de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase pentru incalcarea Regulamentului. Anastase nu este prezenta la sedinta.

Deputatul PSD Florin Iordache a propus, marti, suplimentarea ordinii de zi a Comisiei juridice cu solicitarea PSD de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor pentru incalcarea Regulamentului forului, presedintele Comisiei, Daniel Buda, anuntand ca acesta va fi discutat in sedinta de miercuri.

Buda a propus discutarea solicitarii PSD miercuri, la ora 12.00, anunt ce a starnit nemultumirea colegilor sai de partid. Deputatul PD-L Mihail Boldea a sustinut ca este necesara invitarea presedintei Camerei. "Cred ca este normal s-o invitam si pe dna presedinte Roberta Anastase, este normal sa-si spuna punctul de vedere asupra solicitarii", a spus deputatul PD-L Mihail Boldea, care a propus ca dezbaterea sa aiba loc saptamana viitoare, insa Buda nu a revenit asupra deciziei.

Inca din luna iunie, PSD si PNL incearca sa obtina sanctionarea lui Anastase potrivit procedurilor Regulamentului. Mai intai, in vara, PSD a depus o sesizare la Comisia juridica deoarece Anastase nu a recunoscut votul pentru numirea pesedistului Valer Dorneanu la CCR, reluand procedurile, astfel incat a fost numit din partea Camerei pedelistul Mircea Minea.

O alta etapa a conflictului Anastase-opozitie a fost marcata de votul la Legea pensiilor, presedinta Camerei alegandu-se pe langa amenintarile cu sanctionarea potrivit Regulamentului Camerei si cu o plangere penala la PICCJ.

In fine, Anastase a starnit un nou val de antipatie cand a acceptat constituirea independentilor ca grup parlamentar si apoi cand a promovat in ultimele zile modificarea Regulamentului Camerei astfel incat deciziile in Biroul Permanent sa nu se mai ia in conditii de cvorum.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News