Roberta numara din nou (Opinii)

Marti, 01 Martie 2011, ora 17:57
2670 citiri
Roberta numara din nou (Opinii)
Foto: Arhiva

Roberta Anastase a reinceput sa numere. A mai numarat candva si, drept urmare, avem o Lege a Pensiilor votata prin frauda, girata si supervizata de domnisoara presedinte al Camerei Deputatilor.

Numaratoarea a inceput din nou. De aceasta data, Roberta Anastase trece in revista panoplia de sondaje care pozitioneaza Opozitia in frunte si actuala Putere in abis.

In viziunea domniei sale, 76 la suta dintre alegatori ar fi nehotarati. Ar ramane, deci, un procent de 24 la suta de care trag toate institutele de sondare a opiniei publice. Ne intrebam cum ar fi reactionat domnisoara Anastase in cazul ocuparii unui loc fruntas de catre PD-L in sondaje.

Roberta Anastase: 76% dintre romani sunt nehotarati cu ce partid sa voteze (Video)

Se stie foarte clar ca sondajele sociologice au o marja de eroare de plus/minus 3 la suta si cuprind un esantion reprezentativ pentru un anumit tip de public. Nu poti lua 3.000 de oameni din mediul urban, de exemplu, exclusiv dintre cei care de-abia asteapta sa mearga la vot.

Printre cei 3.000, oricum, se gasesc si nehotarati, care nu isi exprima clar punctul de vedere, iar procentele reprezentative pentru nehotarati apar in toate sondajele.

Dupa Roberta Anastase, ar insemna ca publicitatea audio-tv sa se plateasca conform unor audiente ce includ doar o masa de consumatori formata din nababi, excluzandu-i pe cei cu venituri mici, fara un potential mare de consum.

Deductia dansei este puerila si menita sa mistifice o perioada extrem de nefasta pentru PD-L. Pe toate caile posibile, prin toate canalele media disponibile, portocaliii incearca din rasputeri sa recupereze increderea pierduta a populatiei. Nu-i greu de observat ca un gir de 8 la suta al populatiei ofera tarii un Executiv de tip fantoma, fara legitimitate si sustinere publica.

Roberta Anastase crede ca 76 la suta dintre romani asteapta. Acestia stau in stand by, asteptand efectele reformelor promovate de Guvernul Boc. Este si normal ca odata cu cresterea nivelului de trai si sansele legislative ale PD-L sa urce exponential. Se pare ca ea nu a luat in calcul estimarile negociatorului sef cu FMI, Traian Basescu. Conform acestuia, de-abia in 2015 vom atinge nivelul de trai existent in 2007 in Romania.

Cum se vor convinge oamenii ca Romania se afla pe drumul cel bun, din moment ce Eurostat este in totala contradictie cu INS (Institutul National de Statistica), in privinta statisticilor care vizeaza tara noastra. Traian Basescu si INS ne-au scos din recesiune cu o crestere economica anemica de 0,1 la suta. Eurostat ne mai tine inca in criza, langa Grecia.

In prima luna din 2011, Romania ocupa primul loc in topul tarilor dominate de inflatie mare si am aflat ca majoritatea populatiei traieste la periferia societatii moderne, fara apa curenta, canalizare, baie sau WC. Topul foametei la nivel mondial ne situeaza pe un "onorant" loc 12.

Iar Roberta Anastase ne indeamna la asteptare. E devarat ca, in preajma alegerilor, asteptarea oamenilor poate fi productiva. Sa nu uitam ca robinetele electorale sunt totusi efemere si s-ar putea ca dupa 2012 sa ne apucam iar de numarat.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Roberta Anastase PDL, #Roberta Anastase sondaj, #Eurostat Romania Basescu, #FMI Traian Basescu , #Traian Basescu