Roberta Anastase - vizita oficiala la Tbilisi

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 08:44891 citiri
Roberta Anastase - vizita oficiala la Tbilisi
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, va efectua luni si marti o vizita oficiala la Tbilisi, la invitatia presedintelui Parlamentului Georgiei, David Bakradze.

Potrivit proiectului de program, Roberta Anastase va avea convorbiri atat cu David Bakradze, cat si cu premierul Georgiei Nika Gilauri, cu ministrul Afacerilor Externe, Grigol Vashadze.

Totodata, delegatia romana urmeaza sa fie primita de presedintele georgian, Mihail Saakasvili. Presedintele Camerei Deputatilor va tine si un discurs la Universitatea de Stat din Tbilisi.

"Vizita isi propune continuarea relatiilor parlamentare bilaterale romano-georgiene si intensificarea cooperarii economice dintre cele doua tari, cu un accent deosebit pe problematica energetica", se arata in memorandumul intern privind aceasta vizita aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Romania si Georgia au stabilit, pe 25 iunie 1992, relatii diplomatice la nivel de ambasada, iar pe 25 februarie 1998 s-a deschis ambasada tarii noastre la Tbilisi.

Pe 26 martie 1996, la Tbilisi, a fost semnat Tratatul privind dezvoltarea relatiilor de prietenie si colaborare intre Romania si Republica Georgia, de presedintii celor doua tari, respectiv Ion Iliescu si Eduard Sevardnadze.

Pe 23 noiembrie 2005, presedintele Traian Basescu, la invitatia omologului sau Mihail Saakasvili, a participat la ceremoniile organizate cu ocazia implinirii a doi ani de la Revolutia Trandafirilor. Pe 20 ianuarie 2008, Basescu a participat la ceremonia de investitura a presedintelui Georgiei, Mihail Saakasvili, iar in luna august a aceluiasi an a avut intrevederi cu omologul sau georgian.

La nivel parlamentar, au efectuat vizite in Romania presedintii Parlamentului georgian, Nino Burjanadze, in perioada 19-22 octombrie 2004, si David Bakradze, insotit de o delegatie parlamentara, in perioada 5-7 iunie 2011.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News