Roberta Anastase: USL va scadea sub 40% pana in martie 2012

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 20:10
1843 citiri
Roberta Anastase: USL va scadea sub 40% pana in martie 2012
Foto: Realitatea TV

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a estimat, joi, ca USL va scadea sub 40% in preferintele alegatorilor. Declaratia sefei deputatilor vine in contextul in care liderul PSD Viorel Hrebenciuc a "prezis", recent, ca Guvernul va cadea pana in luna martie a anului 2012.

Motiunea de cenzura a cazut la vot: Banderole tricolore si bannere obscene

"o analiza pertinenta si nu o profetie spune ca USL va scadea sub 40% in preferintele alegatorilor. Tot pana in martie, as putea spune", i-a raspuns Anastase lui Hrebenciuc, joi, la Realitatea TV.

Totodata, presedintele deputatilor a explicat si de ce parlamentarii Puterii vin la motiunile Opozitiei, insa raman in banci: "Noi am luat decizia asta de ceva timp: optiunea noastra este sa ramanem in banci, fara sa participam la acest spectacol. Venim ca sa le asiguram cvorumul. E un joc politic, e firesc sa existe lucrul asta, dar nu participam la vot".

Cat despre schimbarea de directie politica a Aurei Vasile, de la o zi la alta, Roberta Anastase sustine ca, "in ciuda prieteniei", nu se poate pronunta in legatura cu acest subiect.

"Nu pot sa va zic nimic pentru ca nu stiu. La momentul la care am discutat eu cu doamna deputat Aura Vasile, imi spunea ca nu stia ce o sa faca", a explicat pedelista.

Nu in ultimul rand, intrebata de ce unui barbat care purta un tricou cu un mesaj ofensator la adresa Guvernului nu i s-a permis sa intre in cladirea Parlamentului, Roberta Anastase a precizat ca este absolut firesc ca s-a inasprit controlul, mai ales dupa evenimentele care au avut loc, in urma cu un an, cand Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la balconul Parlamentului.

"Din momentul in care am avut si o serie de evenimente neplacute in Parlamentul Romaniei, mi se pare normal ca s-a inasprit controlul", s-a limitat sa raspunda presedintele Camerei Deputatilor.

Glume pe seama nuntii lui Anastase in Parlament - Topescu a pus-o sa-si numere invitatii

Amintim ca motiunea de cenzura "Dupa 22 de ani, democratia in pericol", a zecea de cand Emil Boc este premier, a cazut joi la votul in Parlament, in conditiile in care senatorii si deputatii de la putere nu si-au exprimat optiunea.

Deputatul Mihai Voicu (PNL) a anuntat cifrele finale. La vot au fost prezenti doar 338 de senatori si deputati din cei 467. Au fost inregistrate 213 voturi valabil exprimate, dintre care 209 au fost in favoarea motiunii, iar 4 impotriva ei.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Roberta Anastase USL martie, #USL scade sondaje martie 2012, #Viorel Hrebenciuc cade guvernul martie , #presedinte Camera Deputatilor