Roberta Anastase: Sa speram ca dupa trei ani va face si Opozitia un compromis

Luni, 29 August 2011, ora 21:47749 citiri
Roberta Anastase: Sa speram ca dupa trei ani va face si Opozitia un compromis

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, la Ploiesti, ca spera ca Opozitia sa faca un compromis in ceea ce priveste comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

"Exista o serie intreaga de discutii pentru ca vorbim de sistemul de alegere al parlamentarilor si evident ca in aceasta comisie in care au mers specialisti in sistemele electorale vor avea de lucru (...) pana sa ajunga la un punct de vedere consolidat astfel incat sa putem initia discutii si cu colegii din Opozitie si intr-un final sa avem un proiect", a afirmat Anastase.

De asemenea, subliniind importanta faptului ca exista un punct de vedere comun in ceea ce priveste desfasurarea, in acelasi timp, a alegerilor locale si a celor parlamentare, presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca spera ca Opozitia, care a anuntat ca nu este de acord cu amanarea localelor, sa faca un compromis.

"E important ca avem un punct de vedere comun, in sensul in care inteleg ca sunt de acord sa se desfasoare in acelasi timp alegerile locale cu cele parlamentare. Pe urma vedem ca nu avem cum, constitutional vorbind, ca lucrurile sa se desfasoare altfel decat ducand alegerile locale catre cele parlamentare. (...) Sa speram ca, dupa trei ani de zile, va face si opozitia un compromis", a conchis Anastase.

Roberta Anastase a participat, luni, la Ploiesti, alaturi de ministrul Turismului, Elena Udrea, la semnarea contractului de finantare pentru un proiect cu fonduri europene

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News