Roberta Anastase, revocata de la sefia Camerei Deputatilor (Video)

Marti, 03 Iulie 2012, ora 22:213068 citiri
Roberta Anastase, revocata de la sefia Camerei Deputatilor (Video)

Roberta Anastase a fost revocata, marti seara, de la sefia Camerei Deputatilor. Pentru demiterea ei au votat 160 de deputati.

A existat un singur vot impotriva, iar restul alesilor pana la 177, cati se aflau in sala, s-au abtinut.

Dupa aflarea rezultatului, Roberta Anastase a declarat ca este datoria sa sa apere institutia Camerei Deputatilor in sensul de a ataca la CCR hotararea de revocare a sa din functia de presedinte al acestui for parlamentar.

"Iata ca ceea ce era de asteptat sa se intample s-a intamplat. Vreau sa intelegeti ca aceasta interventie a mea nu e o interventie in apararea persoanei Roberta Anastase, ci in apararea institutiei presedintelui Camerei Deputatilor", le-a spus Anastase jurnalistilor.

Anastase a sustinut ca este un "atac grav la institutiile democratice" si a reclamat ca, in revocarea sa, nu au fost respectat regulamentul, sustinand ca nu a existat nicio solicitare adresata ei, ca presedinte al Camerei, in privinta convocarii unei sesiuni extraordinare.

In plus, Anastase a completat ca hotararea de convocare a sedintei extraordinare privind revocarea sa nu este publicata in Monitorul Oficial, desi pe pagina de Internet a MOf aceasta hotarare apare publicata.

De asemenea, fosta presedinta a Camerei a sustinut ca sedinta in care este acuzata ca ar fi facut erori nu a fost condusa de ea, ci de Ioan Oltean.

Anastase a sustinut si ca in regulament nu exista sanctiunea revocarii, in opinia sa revocarea fiind doar un "plan bine pus la punct".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News