Roberta Anastase consolideaza USL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 21 Iulie 2011, ora 18:22
4840 citiri
Roberta Anastase consolideaza USL (Opinii)
Foto: antena3.ro

Recunosc, am asteptat cu interes finalizarea cercetarii in cazul votului din Parlament la Legea pensiilor. Nu pentru ca m-as fi asteptat ca procurorii Parchetului sa decida inceperea urmaririi penale, ci pentru a vedea reactia reprezentantilor partidului care o reprezinta. Nimic. Nici macar o exceptie. Nimeni nu a indraznit sa iasa din front, in ciuda unei evidente care frizeaza logica, matematica si simtul comun.

Nu doar ca niciun pedelist nu a indraznit sa deschida gura pe subiect altfel decat i-a fost trasat ca sarcina de partid, dar nici macar o urma de indoiala. Cazul este intr-adevar rusinos pentru PDL. Dupa ce a fost astfel incheiat, prin neinceperea urmarii penale, cu aceeasi fermitate ca si in cazul Elenei Udrea, PDL ramane intepenit cu o uriasa ghiulea de picioare. Din punctul de vedere al imaginii, cazul Roberta Anastase va atarna mult mai greu chiar si decat mentionarea cuplului Ridzi - Pasat in raportul CE pe justitie.

Nu ca ar face cinste Partidului Democrat Liberal faptul ca doua personalitati ale moralitatii pedeliste, precum Ridzi si Pasat, au fost protejate prin votul parlamentarilor pedelisti impotriva cererilor DNA. Insa, dosarul de imagine al Robertei Alma Anastase atarna infinit mai greu in ochii opiniei publice, pentru ca aici vorbim de imagini, de probe si dovezi pe care toata lumea le-a putut urmari. Si desigur, toata lumea a inteles ce a putut si ce a vrut, dincolo de ce au spus unii sau altii.

Intr-un fel, Anastase atarna de gatul PDL mai greu decat atarna Nastase de gatul PSD. Cel putin, mai parte dintre dosarele lui Adrian Nastase au ajuns in instanta, chiar daca dupa ani de zile, iar acum asteapta sa fie judecate. In dreptul Robertei Anastase, PDL se confrunta cu o dificultate de abordare majora. Nici nu poate scapa de ea pana la alegeri, trebuie sa o tina cocotata in fruntea Camerei Deputatilor, dar nici nu ii mai pot "spala" imaginea. Pentru ca procurorii tocmai ce i-au dat un frumos si inocent NUP.

Din acest punct, mai mult decat pata de culoarea si dosare ALRO spalate si din dreptul Elenei Udrea, mult mai greu decat rusinea Ridzi - Pasat, votul la Legea pensiilor din 15 septembrie 2010 girat de fosta miss Alma va eroda imaginea unui partid si asa cu mult prea multe probleme. Nu neaparat taierile bugetare de o severitate nemaipomenita nicaieri in lume, permanentizate de la sase luni la nesfarsit de acum, vor trage acest partid in jos, ci tocmai aceste exemple de sfidare a Legii, de batjocora la adresa cetateanului, vor da lovitura finala de imagine in dreptul PDL.

Desigur, partidul va gasi resurse infinite de a-si arunca toate esecurile in spatele Opozitiei, eventual vor incerca intr-un final sa blameze si UDMR, pentru ca s-a opus modernizarii si reformarii Romaniei, insa la final vor ramane fata in fata cu adevarul si realitatea pe care o percep toti romanii. Mult prea mult pentru ei, nepermis de putin pentru popor. Exceptii si incalcari ale Legii in dreptul lor - aplicarea discretionara si autoritara a Legii pentru ceilalti.

Ce lupta nebuna a inceput deja sa dea pentru castigarea voturilor este vizibil. Cand vor incepe sa arunce si bani in joc, atunci spectacolul va fi total. Maririle de salarii si pensii vor veni atunci cand impactul lor asupra populatiei va fi maxim. Probabil una din sarcinile sociologului Lazaroiu este sa studieze si sa gaseasca tocmai acest moment T zero, ideal pentru lansarea cumpararii voturilor.

Va fi cu atat mai frumos cu cat nota de plata va veni, de aceasta data, mult mai repede decat precedentele. Si va fi, e usor de intuit, mult, mult mai scumpa. Dupa alegeri vom vedea daca vom primim si ceva in schimbul notei de plata. Sau ne vom alege doar cu o alta teapa. Depinde si de ce va alege majoriatea.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Roberta Anastase PDL, #Legea Pensiilor Anastase NUP, #alegeri parlamentare 2012 PDL USL , #PDL