Roberta Anastase, cel mai controversat presedinte al Camerei Deputatilor

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 09:28 1605 citiri
Foto: Inpolitics

Roberta Anastase este singurul presedinte al Camerei Deputatilor care a primit nu mai putin de patru plangeri disciplinare la Comisia juridica si de disciplina, depuse de colegii sai.

Ea s-a ales dupa cate o plangere dupa ce a suspendat sedinta la citirea raportului comisiei de ancheta a activitatii Elenei Udrea, dupa ce a refuzat sa semneze numirea lui Valer Dorneanu ca judecator la Curtea Constitutionala, dupa ce a aprobat intrarea UNPR-istului Eugen Nicolicea in Comisia de regulament si dupa ce a adoptat Legea pensiilor, relateaza Jurnalul National.

Prima, depusa in octombrie 2009, a fost respinsa de majoritatea PD-L din Comisia juridica, iar celelalte trei urmeaza a fi dezbatute. In toate cele patru cazuri, se cerea suspendarea Robertei Anastase din functia de presedinte a Camerei Deputatilor.

De asemenea, in noaptea cand s-a dat votul pentru Legea pensiilor, Anastase a supus la vot si o modificare a Regulamentului Camerei, prin care PD-L urma sa puna stapanire pe conducerea sedintelor din plen. Astfel, doar vicepresedintii delegati de Anastase pot conduce o sendinta in plen, desi, pana acum, se prevedea ca vicepresedintii sa faca acest lucru prin rotatie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News