Roberta Anastase - adevarul despre votul la legea pensiilor (Opinii)

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 10:28
9338 citiri
Roberta Anastase - adevarul despre votul la legea pensiilor (Opinii)
Foto: Arhiva

O poveste care pare sa nu se mai sfarseasca niciodata bantuie televiziunile mogulilor, mintile liderilor Opozitiei, dar si pe cele ale unor lideri PD-L.

Deformata in fel si chip, trunchiata in functie de interesele politice, scoasa de la naftalina cand nu mai sunt alte subiecte, povestea votului la Legea Pensiilor in sedinta condusa de Roberta Anastase tinde sa devina acea mare ipocrizie cu care poporul trebuie sa traiasca dincolo de istorie.

Asta pentru ca nimeni nu are curajul sa spuna adevarul pana la capat. Poate ca istoria recenta sau mai putin recenta a romanilor e plina de asemenea povesti care macina vinovat subconstientul romanilor: revolutia furata, mineriadele lui Iliescu, filmuletul cu Basescu lovind un copil, flacara violet, asasinarea lui I.G. Duca, moartea lui Zelea Codreanu, mormantul lui Ceausescu si multe altele.

Sunt povesti care raman acolo, neterminate, si nimeni nu are curajul sa le spuna asa cum s-au intamplat.

Legea Pensiilor era importanta pentru introducerea unei minime echitati in sistemul in care cei care contribuie azi primesc maine beneficiile. Atat de importanta era aceasta lege incat Roberta Anastase, intr-o seara de toamna, a numarat mai multe voturi "pro" decat numarul parlamentarilor aflati in sala. O practica dovedita si la alti conducatori de sedinte parlamentare: Viorel Hrebenciuc, Ioan Oltean, Bogdan Olteanu, Valer Dorneanu etc.

Pe scurt, Opozitia iese din sala si majoritatea isi voteaza legile. Doar ca se intampla adeseori ca parlamentarii majoritatii sa traga chiulul. Si atunci nu exista o majoritate in sala, insa presedintele de sedinta, luand act de abandonul complice al Opozitiei si de majoritatea numerica de pe hartie, implicita doar, umfla cifrele la vot. Au facut-o si altii inainte tot pe imagini video. Doar ca nimeni nu s-a sinchisit.

In cazul Legii Pensiilor abandonul Opozitiei nu a fost gratis. Parlamentarii PSD si PNL au targuit inainte sa plece din sala bani pentru colegiile din care fac parte. Sefii lor, insa, in frunte cu Ponta, s-au razgandit calcand intelegerea. Au luat caseta video cu votul si au prezentat-o drept dovada a unei fraude de proportii la vot. Asta in vreme ce secretarul de sedinta din partea liberalilor a inchis si el ochii si a validat votul.

Pentru a repara greseala, Anastase a reluat votul a doua zi intr-o alta forma. A vrut sa dovedeasca doar ca majoritatea implicita din ziua precedenta exista nu doar pe hartie, ci si in practica. Si si-a pus parlamentarii sa voteze nominal daca sunt de acord sa se reia votul la legea pensiilor sau nu. Cum o majoritate a votat sa nu se reia votul, era de inteles ca majoritatea guvernamentala a acceptat tacit legea in forma votata cu o zi in urma.

Presedintele tarii a vrut sa salveze si el legitimitatea legii, suspectata de frauda la vot, si a intors-o spre Parlament, cu un pretext oarecare, dand sansa parlamentarilor Puterii sa mai voteze inca o data. Si s-a mai votat o data.

Ponta si ai lui au reclamat-o pe presedinta de sedinta la Parchet pentru frauda. PSD si PNL au facut din Roberta Anastase cel mai mare gangster din istoria Romaniei, in vreme ce, desigur, Hrebenciuc, Nastase, Severin, Catalin Voicu, Remes, Nicolaescu sunt niste copii nevinovati care nu au furat in viata lor un ac, nu au privatizat in mod fraudulos nici o rafinarie, nu au devalizat bugetul sanatatii, nu au santajat judecatori si procurori, nu au luat nici macar o mica spaga in caltabosi si euro.

Asadar, avem o Lege a Pensiilor, votata de trei ori, care elimina mai mult sau mai putin pensionarii de lux ai Romaniei. Avem o practica parlamentara dezvaluita pentru prima oara publicului si, deci, sansa de a pune capat chiulului parlamentar in care Ponta si Antonescu exceleaza.

Avem o lectie pentru Putere sa nu targuiasca banii bugetului cu Opozitia ca nu se stie niciodata cand liderii ei nu isi vor respecta partea care le revine.

Dar ce a ramas din toate astea? A ramas ca Roberta Anastase este cel mai mare raufacator din istoria parlamentarismului romanesc. Culmea e ca pana si chiulangii pedelisti o pun acum la zid pe Roberta ca a adus prejudicii de imagine partidului.

Da, Roberta Anastase s-a grabit si a gresit. Si-a reparat insa greseala. Legea Pensiilor are probabil o legitimitate mai mare decat a multor alte legi. Dar, din tot ce s-a intamplat, sa ramana doar o dara nesfarsita de ipocrizie reprezinta o mare tristete pentru acest popor, care niciodata nu-si spune povestile pana la capat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Roberta Anastase legea pensiilor, #vot fraudulos legea pensiilor , #presedinte Camera Deputatilor