Roberta Anastase a primit cadouri de peste 3.500 de euro, in 2011

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 19:17954 citiri
Roberta Anastase a primit cadouri de peste 3.500 de euro, in 2011
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a primit in cursul anului 2011 bunuri cu titlu gratuit in valoare de 3.565 de euro din partea unor delegatii straine, bunuri pe care le-a lasat, insa, in patrimoniul institutiei.

Roberta Anastase: USL va scadea la primavara sub 40%

Cel mai valoros obiect primit de Roberta Anastase a fost daruit de delegatia parlamentara a Azerbaidjanului, pe 17 februarie, si reprezinta o geanta din piele sintetica continand un covor lucrat manual din matase naturala cu motive traditionale azere, evaluat la suma de 1.000 de euro, potrivit informatiilor publicate, vineri, pe siteul Camerei Deputatilor.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai primit, din partea presedintelui Ungariei, Pal Schmitt, pe 3 martie 2011, un obiect decorativ din portelan realizat la manufactura "Herend", cu pictura manuala in nuante de roz si auriu.

Tot in cadrul vizitei in Ungaria, Roberta Anastase a mai primit o vaza din cristal 24% PbO rosu rubiniu, lucrata la manufactura Ajka, avand pe una din fete gravat imaginea Parlamentului Republicii Ungare, si doua albume, unul "Hungary in Europe" si altul "Masters and masterpieces - Hungarian National Gallery".

Cadourile primite de sefa deputatilor nu se opresc aici: presedintele Parlamentului din Grecia i-a daruit, pe 4 mai, un obiect decorativ de culoare aurie, lucrat la
manufactura Zolotas, avand in mijloc imaginea Parlamentului Elen realizata dupa o litografie din anul 1841 de F. Stademann.

Si presedintele Turkmenistanului, Gurbanguly Berdimuhamedov, i-a dat, pe 12 mai, o geanta din piele sintetica continand un covor lucrat manual cu motive traditionale Gushly, lana Sarydja 100 %, certificat de autenticitate de la State Joint-Stock Corporation Turkmenhaly - Serdar Art carpet factory.

Roberta Anastase se marita in 2012

In anul 2010, Roberta Anastase a primit din partea delegatiilor straine cadouri in valoare de 3.705 euro, cu 140 de euro mai mult decat in 2011. La fel ca si in urma cu un an, bunurile au intrat in patrimoniul Camerei Deputatilor, Anastase nepastrand niciunul din cadourile de protocol primite.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News