PSD va depune plangere penala impotriva Robertei Anastase

Joi, 01 Iulie 2010, ora 15:34 1265 citiri
Foto: Arhiva

Juristii PSD vor formula o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pentru fals, uz de fals si abuz in serviciu, ca urmare a votului de marti pentru sefia SRR, social-democratii solicitand de asemenea si reluarea votului in plen pentru conducerea SRR si SRTv.

"Juristii nostri au primit insarcinarea de a formula o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Alma Anastase, pentru fals, uz de fals si abuz in serviciu, plangere care urmeaza sa fie depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a votului care s-a dat in Parlament marti, 29 iunie, cand domnia sa a condus sedinta celor doua Camere reunite", a anuntat purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Lia Olguta Vasilescu.

Aceasta a explicat ca, dupa ce PSD si PNL au parasit sedinta de marti cand s-a votat conducerea SRR si SRTv, in urnele de vot s-au gasit 220 de bile, in conditiile in care cvorumul necesar era de 236 de voturi.

Mai mult, regulamentar, procesul verbal ar fi trebuit semnat de toti membrii Birourilor Permanente reunite, ceea ce nu s-a intamplat.

O alta incalcare a Regulamentului, a spus Vasilescu, a fost votul dat pentru reprezentantul UDMR pentru conducerea SRR, dupa ce Ovidiu Miculescu, propunerea PSD, fusese respins in plen. Vasilescu a argumentat ca, potrivit legii de functionare a Radioului si a Televiziunii, Consiliile de Administratie isi aleg presedintele, iar acestea nu s-au reunit dupa ce Miculescu a fost respins de plen.

"Acest lucru nu s-a intamplat pentru ca reprezentantii UDMR trebuiau sa-si primeasca pachetul cu fundita, presedintele postului de Radio public", a spus Vasilescu.

Mai mult, senatorul PSD a spus ca asteapta stenogramele sedintei, inclusiv cele video. "Sunt convinsa ca au niste probleme, pentru ca au spus prezent de la microfon pentru niste parlamentari care nu au fost prezenti".

"Colegii nostri din Birourile Permanente au adresat deja o solicitare catre dl Mircea Geoana si doamna Anastase, sa se reia sedintele de Birou Permanent si ulterior sedinta de plen in care sa fie desemnat in mod legal presedintele de la Radio si cel de la televiziune", a conchis aceasta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News