PSD boicoteaza sedintele BP, daca Anastase nu semneaza numirea lui Dorneanu

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 17:22
2655 citiri
PSD boicoteaza sedintele BP, daca Anastase nu semneaza numirea lui Dorneanu

Chestorul Camerei Nicolae Banicioiu (PSD) spune ca social-democratii ar putea sa nu mai participe la sedintele Biroului Permanent daca presedintele acesteia, Roberta Anastase, nu isi "revizuieste atitudinea" si nu realizeaza ca functia sa nu este "un dat universal tuturor fostelor Miss Romania".

Banicioiu critica faptul ca Roberta Anastase nu semneaza numirea lui Valer Dorneanu in functia de judecator al Curtii Constitutionale, contestand votul de marti din Camera Deputatilor.

"Am asistat cu totii zilele trecute la ceea ce se numeste un vot democratic, respectiv la desemnarea unui judecator al Curtii Constitutionale prin votul Parlamentului Romaniei. Am zis ca am asistat cu totii la acest vot? Am gresit. Am asistat toti, mai putin doamna Anastase", spune Banicioiu, intr-un comunicat de presa.

Deputatul PSD sustine ca Anastase nu a inteles ca atributia sa era "de a valida un vot desfasurat in conditii perfect legale" si o acuza ca apeleaza la "tertipuri ieftine doar pentru a-si indeplini sarcina de partid".

Functia de Presedinte al Camerei Deputatilor nu este un dat universal tuturor fostelor Miss Romania

"Date fiind cele mentionate mai sus, pana in momentul in care doamna Anastase nu-si va revizui atitudinea si nu va constientiza faptul ca functia de Presedinte al Camerei Deputatilor nu este un dat universal tuturor fostelor Miss Romania, voi analiza, impreuna cu membrii grupului parlamentar PSD+PC, daca vom continua sa participam la sedintele Biroului Permanent", spune Banicioiu.

El a adaugat ca Anastase nu a fost amenintata, asa cum sustinuse presedintele Camerei, "ci a fost un simplu apel la ceea ce era de datoria sa sa faca, si anume, sa semneze desemnarea domnului Valer Dorneanu".

Liderul TSD mai spune ca, in conditiile in care principiile democratice "ii sunt straine doamnei Anastase", intentioneaza sa o "ajute" si sa ii faca un cadou, "nu doar frumos, cat si util". "<< Spiritul legilor >> este cartea pe care intentionez sa i-o ofer. Este scrisa de cel cunoscut publicului drept Montesquieu si prezinta un principiu fundamental al oricarui stat de drept: separarea puterilor in stat", conchide Banicioiu.

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat la randul sau miercuri ca, daca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, nu va semna decizia de desemnare a lui Valer Dorneanu la CCR, el nu va mai participa la sedintele conducerii Camerei in semn de protest.

Deputatii nu au ajuns marti la un consens privind desemnarea candidatului din partea Camerei pentru postul de judecator CCR, in conditiile in care Valer Dorneanu, sustinut de PSD, a obtinut 161 voturi, Stefan Minea, sustinut de PD-L, a obtinut 123, iar democrat-liberalii au insistat ca votul nu e valid.

Dupa dispute prelungite, presedintele Camerei, Roberta Anastase, a suspendat sedinta, invocand lipsa de cvorum, in protestele social-democratilor care au acuzat-o ca isi bate joc de institutia Parlamentului.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri ca in situatia in care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, va refuza sa semneze hotararea prin care Valer Dorneanu este desemnat judecator la CCR, social-democratii se vor adresa Parchetului.

In replica, Anastase a exolicat ca este nevoie de votul majoritatii din totalul deputatilor, deoarece legea CCR prevede acest lucru, iar prevederile ei sunt si acum in vigoare.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Roberta Anastase Valer Dorneanu, #numire Valer Dorneanu, #Roberta Anastase miss , #stiri Roberta Anastase