Opinii: Politica, o joaca de copii

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 08:26
1736 citiri
Opinii: Politica, o joaca de copii
foto: evz.ro

Politica de pe la noi seamana adesea cu o joaca de copii. De fapt este prea frumos spus, copiii avand de partea lor privilegiul naivitatii si scuza inconstientei. Unele atitudini si gesturi ale unor ditamai alesi ai neamului nu pot fi calificate decat drept deplasate si hilare, daca se raporteaza la imperativele majore ale misiunii pe care acestia au asumat-o.

Cum altfel decat reactii de genul: "Cu tine nu ma mai joc!" pot fi catalogate gesturi precum refuzul unor partide de Opozitie de a onora invitatia de a participa la un dialog moderat de seful statului pe teme de stricta si stringenta actualitate, apoi decizia de a boicota lucrarile Camerei Deputatilor pana cand presedinta in exercitiu, Roberta Anastase, nu-si da demisia.

Sa notam ca in ambele cazuri este vorba de oameni unsi cu toate alifiile, departe de a fi obsedati de vreun fel de idee de puritate morala si de inalte idealuri civice, persoane care se sfasie cu adversarii la tribuna parlamentului sau in dezbaterile televizate, apoi se imbratiseaza frateste si merg impreuna la un mic si-o bere sau la lucruri mai de soi, asa ca domnii, de!

Daca in ceea ce priveste duduia Anastase vor mai fi avand oarecari temeiuri de suparare, macar simulata, in privinta invitatiei la Presedintie, gestul si argumentele frizeaza absurdul sau, dupa caz, ridicolul.

Unii cica nu-i suporta pe traseisti, adica pe UNPR-isti, de parca n-ar fi purtatori ai aceleiasi seve si uitand ca, la randul lor, pe cand erau mari si tari, au racolat cu nadejde tot ce se putea racola.

Pe vremea lui Octav Cozmancatorul de primari aproape ca nu mai era pe tot intinsul patriei vreun primar ne-pesedist sau nepesedizat. La fel s-a consolidat si majoritatea parlamentara, prin racolari.

Alti refuznici au invocat faptul ca Basescu este nesincer si invitatia este destinata doar ca sa ii lustruiasca propria imagine sifonata de criza. Apoi au mai adaugat conditia imperativa demisiei Robertei.

Iar micul Che si Titulescu la un loc a plusat numindu-l pe Basescu presedintele unei organizatii mafiote pe care oricum o sa-l suspende in cele din urma si, in consecinta, e limpede ca nu mai este nimic de discutat cu el.

Circul a continuat la Camera unde aceeasi Opozitie a iesit din sala in semn de protest fata de presedinta si a anuntat ritos ca nu va mai participa la nici o sedinta prezidata de dumneaei.

Ceea ce par sa uite toti cei in cauza este ca ei sunt intr-un serviciu comandat. Si mai ales platit. Destul de bine, dupa cum se stie. Si ca in exercitiul acestei ocupatii pasagere nu au voie sa se lase condusi de umori si hachite.

Daca nu le place ceva sau de cineva trebuie sa-si reprime resentimentele si sa actioneze cum stiu ei mai bine in sensul ideilor lor si a intereselor celor pe care-i reprezinta.

Dar, participand, nu strambandu-se a dezgust si derobandu-se de la obligatiile prevazute de legi si cutume. Sa-i spuna presedintelui in fata ce nu le convine si ce pretentii au. Sa lupte, nu sa faca pe mironositele agresive.

E drept ca si duduia cu pricina ar putea sa faca un pas in spate, daca a calcat cu voia ei sau a altora in strachini. N-avea decat sa-si mobilizeze la vot colegii de partid si de coalitie. Cine greseste plateste!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#consultari cotroceni opozitie, #Roberta Anastase legea pensiilor, #anastase vot parlament , #stiri Roberta Anastase