PNL ataca decizia Parchetului in cazul Anastase

Marti, 19 Iulie 2011, ora 15:39 1403 citiri
Foto: Arhiva

Liberalii considera ca decizia Parchetului in cazul votului la Legea pensiilor genereaza indoieli cu privire la independenta justitiei si risca sa afecteze increderea oamenilor in capacitatea institutiilor de a aplica corect legea.

"Decizia Parchetului este de natura a genera serioase indoieli cu privire la independenta si corectitudinea justitiei. Constatam ca, desi intreaga Romanie a putut vedea imagini in care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, asistata de secretarul Camerei, Sever Voinescu, a numarat 170 de voturi cand in sala se aflau doar 80 de deputati, acestea nu au contat.

Anastase scapa de urmarire penala, in scandalul Legii pensiilor

In acest context, o asemenea decizie risca sa afecteze grav nu numai credibilitatea justitiei, ci si increderea opiniei publice in capacitatea institutiilor de a aplica in mod corect si echitabil legea, in fata careia toti cetatenii trebuie sa fie egali, indiferent de functia pe care o ocupa la un moment dat", se arata intr-un comunicat de presa al PNL remis marti Ziare.com.

Procurorii au dispus solutia de neincepere a urmaririi penale pe 12 iulie, fata de Roberta Alma Anastase si fata de Sever Voinescu, pentru abuz in serviciu in forma calificata, fals intelectual, uz de fals si fals in declaratii, respectiv complicitate la aceste infractiuni.

M.M.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News