PDL va depune probabil o sesizare la CCR si privind schimbarea lui Anastase

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 12:281106 citiri
PDL va depune probabil o sesizare la CCR si privind schimbarea lui Anastase

Prim-vicepresedintele PDL, Mihai Stanisoara, a precizat ca PDL a depus, inca de saptamana trecuta, contestatia la CCR privind schimbarea lui Vasile Blaga de la sefia Senatului si ca probabil se va depune una si privind inlocuirea Robertei Anastase de la presedintia Camerei.

"La sfarsitul saptamanii trecute s-a depus (contestatia la CCR - n.red.) si este practic o sesizare pe contestarea schimbarii lui Vasile Blaga", a declarat senatorul PDL, adaugand ca democrat-liberalii au facut acest demers pentru "ca era limpede ca se asteapta o hotarare in ceea ce priveste revenirea in atributii a CCR".

Anastase si-ar putea revendica postul, desi nu-l vrea asa mult

Intrebat daca partidul va depune o astfel de constestatie si la Camera Deputatilor privind schimbarea Robertei Anastase, Stanisoara a raspuns ca "probabil" se va depune.

"Cu siguranta s-a depus la Senat, probabil ca si Camera va depune, insa deocamdata nu s-a depus la Camera", a precizat prim-vicepresedintele PDL, Mihai Stanisoara.

PDL ataca la CCR revocarea lui Blaga - ce spune Puterea

PDL a depus vinerea trecuta, la Curtea Constitutionala, o noua contestatie privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului, au declarat miercuri surse din CCR.

Plenul Curtii va discuta contestatia PDL in data de 26 septembrie, au mai precizat sursele citate.

PDL ataca la CCR revocarea lui Blaga - Antonescu poate pierde sefia Senatului

Ipoteza privind revenirea la sefia Camerelor a lui Blaga si Anastase a fost inaintata miercuri dupa-amiaza de liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.

"Daca exista sesizare, deci ei se pot pronunta. Sunt depuse sesizarile noastre care au fost amanate. Orice sesizare care este la Curte, CCR trebuie sa dea un raspuns. Ca orice hotarare a Parlamentului este supusa controlului Curtii. Ele au fost respinse ca fiind inadmisibile, nu ca nu sunt corecte. Sunt sesizarile acolo, nu stiu cand le va da curs", a declarat Toader.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News