PD-L face plangere penala impotriva lui Ponta

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 17:29
3233 citiri
PD-L face plangere penala impotriva lui Ponta

PD-L va depune o plangere penala impotriva liderului social democrat, Victor Ponta, a anuntat, marti, presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor sustine ca Victor Ponta ar fi votat succesiv la Legea pensiilor, desi nu s-a aflat in sala.

Anastase a mai spus ca PD-L va face plangeri penale si impotriva parlamentarilor PSD care "au blocat" dezbaterea privind numirea unui judecator la Curtea Constitutionala.

"Am vazut demersurile domnului Ponta (...) Impreuna cu grupul parlamentar al PD-L am analizat situatia si cu siguranta vom face si noi demersuri in justitie. Ponta apare ca votand in momente succesive in care nu s-a aflat in sala(...). Vom face plangere penala impotriva celor care au blocat votul parlamentarilor", sustine Roberta Anastase.

"Pe fond, legea pensiilor garanteaza primirea unei pensii", spune Anastase.

Ea a declarat ca datoria sa este aceea de a "demasca blatul PSD cu pensiile oamenilor. PSD a incercat sa santajeze PD-L solicitand 127 de miliarde de lei (n.r - pentru a vota Legea pensiilor), pentru ca oamenii care i-au asigurat lui Ponta sefia PSD sa fie rasplatiti. In schimbul banilor, Ponta si PSD se angajau sa asigure ca legea pensiilor va trece fara niciun fel de probleme", a declarat Anastase.

Presedinta Camerei Deputatilor a declarat ca pensionarii nu trebuie sa se lase pacaliti de "demagogia ieftina" promovata de PSD.

"Pensionarii trebuie sa stie ca PSD nu a avut intentia de a sustine amendapentele pe care le-au depus", a adaugat ea.

Camera Deputatilor a decis, marti, ca votul la Legea pensiilor nu va fi reluat. Roberta Anastase i-a acuzat in plen pe deputatii PSD ca au cerut bani de la PD-L pentru a vota Legea pensiilor.

"Ati cerut bani ca sa nu plecati din sala. 127 de miliarde de lei a costat fuga PSD pentru a nu vota punctul de pensie. Spuneti pensionarilor de ce i-ati vandut", le-a spus Anastase, de la tribuna, parlamentarilor opozitiei, in timp ce acestia vociferau in sala.

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a precizat ca va completa plangerea penala ce o vizeaza pe Roberta Anastase in contextul acuzatiilor aduse de presedintele Camerei Deputatilor ca PSD ar fi cerut bani ca sa nu impiedice adoptarea Legii pensiilor.

"M-am consultat cu colegii mei si maine vom depune o completare la plangerea penala impotriva doamnei Roberta Anastase. Este evident ca a incercat sa-si acopere frauda printr-o minciuna, cea cu 127 miliarde. Am calculat ca 127 miliarde de RON este cam bugetul Romaniei pe un an. Faptul ca dansa este ignoranta si nu stie sa vorbeasca nu este pana la urma vina noastra", a spus Victor Ponta.

El a aratat ca, printr-o asemenea "minciuna", Anastase nu numai ca nu a reusit sa indeparteze atentia oamenilor de la Legea pensiilor care a fost votata fraudulos, dar a reusit sa se aleaga si cu o noua acuzatie penala.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Roberta Anastase PDL, #plangere penala Ponta , #PDL