Parlamentarii chiulangii raman fara diurne

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 15:014373 citiri
Parlamentarii chiulangii raman fara diurne
Foto: TVR Info

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat, miercuri, ca Biroul Permanent al acestui for a decis sa taie diurnele tuturor parlamentarilor care lipsesc de la lucrari, atat de la Opozitia aflata in greva, cat si de la Putere.

"Am decis ieri in Biroul Permanent ca diurna sa le fie taiata pe toate zilele. In masura in care nu au semnat, nu au participat la vot, li se taie (....)verificam cu lista de prezenta. Nu se intampla numai azi, se intampla in fiecare luna si diurnele sunt taiate", a spus Anastase.

Ea a precizat insa ca, daca liderii de grup vor oferi motivari, aceste taieri nu se mai aplica.

"In cazul asta nu li se mai taie diurne. Daca liderii de grup motiveaza, nu. Sa vedem ca isi asuma acest lucru. Regulamentar, trebuie sa aiba motivatie de genul "stare medicala proasta", a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.

Ea a atacat si faptul ca parlamentarii USL isi doneaza indemnizatiile.

"Sa fim onesti si sa spunem un lucru - ce poti sa-ti donezi in momentul in care nu ai muncit pentru banii respectivi?"

Contraatac la Ponta

Roberta Anastase i-a raspuns presedintelui PSD, Victor Ponta, care i-a cerut, din nou, demisia si a spus ca acesta a participat la 450 de voturi cu ea presedinte si nu l-a contestat pe vreunul, cu exceptia celui pe Legea Pensiilor.

"Domnul Ponta e foarte agitat si cere demisii in stanga dreapta, pe cine apuca, ii solicit sa ceara demisiile lui Crin Antonescu, chiulangiul sef al Parlamentului, si lui Dan Voiculescu, turnatorul dovedit al Securitatii.

Ponta e lipsit de imaginatie - pune sub indoiala ca sub mandatul meu nu are certitudinea corectitudinii votului - a participat la 450 de legi. Dansul a validat prin prezenta lui corectitudinea votului. Niciodata nu a contestat votul. Inseamna ca Victor Ponta minte cu nerusinare cand spune ca nu are incredere in corectitudinea votului acordat la Parlament", a afirmat Anastase.

Ea i-a transmis lui Victor Ponta si ca aparea ca prezent si vota, in timp ce el era la Cotroceni.

"Domnul Ponta e un caz, nu e un contestatar. Va amintesc, cartela lui era la Parlament si vota si el era la televizor, la Cotroceni", a acuzat Anastase.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News