NATO la Bucuresti: Anastase propune buget mai mare pentru aparare

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 12:13801 citiri
NATO la Bucuresti: Anastase propune buget mai mare pentru aparare
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a sustinut, luni, la Adunarea Parlamentara a Aliantei Nord-Atlantice de la Bucuresti ca tarile din NATO vor face fata cu greu amenintarilor daca bugetele nu se reechilibreaza.

"Am constatat cu bucurie ca aici, la Bucuresti, ati abordat problematica NATO si din perspectiva crizei economice pe care o traversam cu totii. Inteleg ca in rezolutia pe care o veti vota astazi (n.r., luni) chemati toate statele NATO si statele UE sa ia masurile de reforma necesare depasirii acestui moment dificil si relansarii economice", a subliniat Roberta Anastase in fata parlamentarilor din tarile NATO.

In acest sens, ea a spus ca din cauza crizei va fi foarte dificil in fata amenintarilor. "Ne va fi greu sa facem fata amenintarilor din ce in ce mai complexe si atipice daca economiile noastre nu se relanseaza, daca bugetele noastre nu se reechilibreaza", a explicat Roberta Anastase. In acest context, Anastase a mai sustinut ca trebuie ajustate bugetele, dar nu trebuie puse in pericol proiectele NATO.

"Trebuie ne ajustam bugetele, dar nu trebuie sa punem in pericol proiectele noastre comune in cadrul NATO. Nu doar guvernele noastre sunt chemate sa gaseasca acest echilibru intre reduceri de costuri si aparare eficienta, ci si noi parlamentarii", a mai subliniat Roberta Anastase.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News