Mircea Dusa, audiat ca martor la Parchetul General

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 11:10771 citiri
Mircea Dusa, audiat ca martor la Parchetul General
Foto: antena 3

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a fost audiat miercuri la Parchet in legatura cu plangerea penala impotriva Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata dupa votul pe Legea Pensiilor. Acesta a mentionat ca urmeaza sa fie citati si alti deputati in aceasta plangere penala.

"Am sustinut sesizarea depusa de grupul parlamentar PSD-PC, ca lider de grup, nu ca persoana.(...) Am fost citat pentru a sustine sesizarea semnata de mine si sustinuta de alti parlamentari", a declarat Dusa, mentionand ca este convins ca justitia din Romania isi va face datoria, "asa cum a facut-o de multe ori".

Plangerea penala are ca subiect sedinta din data de 15.09.2010, cand, cu ocazia votarii Legii sistemului unitar de pensii, s-au comis anumite abuzuri. Grupul parlamentar spune ca nu crede ca sistemul electronic s-a defectat, asa cum s-a anuntat, si ca s-a stabilit continuarea sedintei, votandu-se prin ridicarea mainii, pentru a fi posibila fraudarea.

In plangere se mentioneaza ca sistemul eletronic de vot se afla in perfecta stare de functionare si ca Anastase ar fi mintit.

"Rezultatul votului a fost validat de Anastase Roberta Alma, in concordanta cu afirmatiile secretarului Sever Voinescu, respectiv: 170 de voturi pentru, 2 contra si 3 abtineri, desi la momentul votului in sala, se aflau 82 de deputati, asa cum i-a atentionat cel de-al doilea secretar, Mihai Voicu, situatie ce poate fi demonstrata prin examinarea inregistrarii video a sedintei Camerei Deputatilor din ziua respectiva", dupa cum se arata in plangerea penala semnata de Dusa.

A.G.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News