Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Roberta Anastase > stiri Roberta Anastase
A   A   A

Maries a iesit din greva foamei, dupa ce s-a intalnit cu Anastase

Maries a iesit din greva foamei, dupa ce s-a intalnit cu Anastase
Liderul Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, a anuntat ca iese din greva foamei, marti, dupa intalnirea cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

In timpul intalnirii s-a stabilit un calendar clar pentru adoptarea Legii lustratiei, care ar urma sa treaca de Parlament pana in 20 mai.

"Avand in vedere rezultatul discutiilor si faptul ca am stabilit un calendar clar pentru adoptarea Legii lustratiei, va anunt ca din acest moment am iesit din greva foamei. Am vazut astazi ca exista vointa politica, iar adoptarea unei legi a lustratiei corecte era ultima dintre revendicarile pentru care militam eu", a spus Doru Maries, citat de Mediafax.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca discutia de marti dimineata a fost una tehnica si ca ea va fi urmata de una similara in 13 aprilie, atunci cand Legea lustratiei va fi discutata "cu amendamentele pe masa".
"Sper ca in 20 mai sa avem adoptata o Lege a lustratiei corecta. Vom amenda varianta trecuta de Senat care a fost, dupa cum spun reprezentanti ONG-urilor, cosmetizata. Avem majoritate in Biroul Permanent alaturi de colegii nostri din PNL si lucrul asta ne va ajuta sa rezolvam rapid aceasta problema", a declarat Roberta Anastase.

Teodor Maries a stat 78 de zile in greva foamei.
Facebook ShareTweet
 Marti, 30 Martie 2010, ora 11:32

 Articol citit de 949 ori

Citeste si: