Intrevedere Anastase - Tauscher: scutul antiracheta si programul Visa Waiver

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 17:35859 citiri
Intrevedere Anastase - Tauscher: scutul antiracheta si programul Visa Waiver
Foto: Buna Ziua Iasi

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a avut joi o intrevedere cu Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA pe probleme de securitate internationala, in cadrul careia s-a discutat despre scutul antiracheta de la Deveselu si programul Visa Waiver.

"A fost o intalnire foarte calda si o intalnire, in acelasi timp, in care am discutat foarte multe subiecte, evident primul subiect vizeaza acordul dintre Romania si Statele Unite cu privire la scutul antiracheta si din punctul asta de vedere e un moment important care vine in Parlamentul Romaniei, trecerea prin Parlament a acestui acord, e o tema importanta , e o tema de interes", a declarat Roberta Anastase la finalul intalnirii.

Presedintele Camerei a mai subliniat ca discutiile au vizat si posibila includere a cetatenilor romani in programul Visa Waiver. "In acelasi timp, am discutat evident si despre programul de vize (...). Inteleg ca in momentul de fata se afla deja un amendament depus in Congresul american, este in Senat si acest amendament trebuie sa treaca prin cele doua Camere. Am discutat despre aceasta procedura, speram ca schimbarile aduse sa permita in legislatia americana intrarea Romaniei in programul Visa Waiver", a mai spus ea.

In cadrul intrevederii, Anastase i-a transmis subsecretarului american ca toate grupurile parlamentare sustin aprobarea acordului dintre Romania si SUA privind scutul antiracheta. La randul ei, Ellen Tauscher i-a multumit Robertei Anastase pentru sprijin, transmitandu-i ca este o oportunitate pentru Romania si SUA "care sunt deja aliati foarte puternici sa devina mult mai puternici si mai vizibili".

Subsecretarul de stat american a mai admis, in cadrul discutiilor, ca negocierile in privinta scutului au fost dure, dar ca in cele din urma s-a ajuns la un acord important.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii