Inima, sigla Miscarii Populare? - Vezi ce spun pedelistii despre viitorul partid

Joi, 23 Februarie 2012, ora 14:08 4462 citiri

Miscarea Populara pe care PDL intentioneaza sa o creeze ar putea cuprinde partide precum PNTCD si ecologistii, iar sigla si culoarea acestei miscari ar putea fi inima si, respectiv, verde sau albastru.

Democrat-liberalii considera ca sunt compatibili cu PNTCD si cu ecologistii pentru a forma Miscarea Populara, avand in vedere ca PNTCD este membru PPE, ca si PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologistii este importanta, au declarat surse politice.

Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat pentru Mediafax, ca Miscarea Populara se va face "mai devreme sau mai tarziu", ca o necesitate pe scena politica, ea mentionand ca aceasta ar fi "o alternativa la USL" si ca este prematur sa se vorbeasca despre sigla si culoare.

"Cred ca o miscare de dreapta e necesara ca alternativa la alianta de stanga care este USL. Cat despre realizarea acestei miscari, ea mai devreme sau mai tarziu se va face, ca o necesitate pe scena politica. E prematur de vorbit despre culoare si sigla, de obicei afilierea la PPE iti directioneaza aceste lucruri. Nu va fi culoarea rosu, in rest poate fi orice culoare", a precizat Anastase.

La randul sau, presedintele organizatiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat ca este necesara o miscare de centru-dreapta, ca persoanele care "simt" politicile de centru-dreapta "ar trebui sa inceapa discutiile" si ca n-ar exclude din aceasta miscare organizatiile neguvernamentale.

"Este necesar o miscare de centru-dreapta si cred ca realitatea impune coagularea fortelor de centru-dreapta. Cei care simt politicile de centru-dreapta trebuie sa inceapa discutiile, sa fie adusi in aceasta miscare si n-as exclude de aici societatea civila, organizatiile neguvernamentale care sustin valorile de centru-dreapta", a precizat Sulfina Barbu.

Cezar Preda: Miscarea Populara trebuie facuta inainte de alegeri cu PNG si ecologistii

Intrebata care ar putea fi sigla si culoarea miscarii de centru-dreapta, Sulfina Barbu a aratat ca acestea sunt lucruri care se stabilesc cu "partenerii la masa dialogului".

"Cred ca aici avem suficiente variante, dar cred ca punctul de plecare trebuie sa fie de la simbolistica partidelor populare europene", a adaugat Sulfina Barbu.

Deputatul PDL Raluca Turcan a subliniat ca exista o asteptare publica importanta legata de aparitia unei structuri politice "care sa mobilizeze energiile de dreapta" si a aratat ca aceasta trebuie sa fie "atractiva pentru opinia publica".

"Exista o asteptare publica importanta legata de aparitia unei structuri politice care sa mobilizeze energiile de dreapta. Detaliile sunt importante insa, pentru ca, asa cum spune o vorba celebra 'Diavolul se ascunde in detalii'", a spus Raluca Turcan.

Turcan a precizat ca, din cate cunoaste, preocuparea conducerii PDL este sa gaseasca cea mai buna formula de a realiza aceasta structura politica.

"Identitatea vizuala a acestei structuri politice trebuie sa indeplineasca doua conditii importante: in ea sa se regaseasca membri si simpatizantii PDL si sa fie atractiva pentru opinia publica", a adaugat Raluca Turcan.

Potrivit surselor politice, unii democrat-liberali ar considera oportuna cooptarea in Miscarea Populara a UNPR, insa altii sunt de parere ca, din punct de vedere doctrinar, in acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii doresc crearea Miscarii Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stanga. In acest sens, conducerea PDL a lansat organizatiilor locale un sondaj privind modul in care ar reactiona electoratul la schimbarea siglei si culorii partidului, fara sa dea o varianta.

Daca se va face aceasta alianta, vor fi schimbate sigla si culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru sigla fiind "inima", simbolul PPE. Pentru culoarea acestei aliante se ia in calcul verde sau/si albastru, au mai spus sursele citate.

De altfel, culorile verde si albastru au fost folosite de Organizatia de Tineret a PDL, la Scoala de vara pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul "SmartRight".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News