Opinii: Dulcea Roberta

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 08:36
3564 citiri
Opinii: Dulcea Roberta

Am crezut si inca mai cred ca Partidul Democrat Liberal a avut o serie de initiative laudabile si meritorii in ceea ce priveste derularea actului de guvernare in conformitate cu exigentele modernizarii si reformarii Statului roman, exigente care au fost enuntate de multi si cam tot de atati au fost uitate in sertarele propagandei ocazionale de partid si clan.

Ce te faci insa ca aceste bune intentii au fost subminate de prea multe ori de o politica de cadre incredibil de lipsita de orizont si inteligenta? Cum s-ar spune in termeni folclorici: "Branza buna in burduf de caine". N-o spune doar subsemnatul, ci chiar reprezentanti de varf ai partidului mentionat.

Imi aduc aminte ca pe vremurile comunismului romanesc, de sorginte sovietica, dupa cum se stie, era o cutuma, daca nu o lege, ca in cele mai inalte functii din ierarhia statala si institutionala sa fie pusi, cu o perseverenta demna de o cauza mai buna, tot felul de neispraviti, de indivizi rebutati de societate, neaparat muncitori cu palma si ciocanul, eventual colaboratori ai cooperativei "Ochiul si timpanul", adica ai Securitatii.

Ei aveau misiunea de a traduce in fapt politica inteleapta a partidului unic asa cum (nu) se pricepeau si cum sunau "indicatiili" de sus. Si o faceau zelosi nevoie mare. De ce zelosi, mi-am dat seama mai tarziu. Pentru ca inaltarea si noua lor conditie depindeau exclusiv de functia pe care le-a dat-o "partidul". Care, la o adica, in caz de neascultare, ii putea trimite inapoi la asa zisa "munca de jos".

Cred ca macar partial criteriile de mai sus sunt valabile si astazi in unele dintre promovarile naucitoare care se opereaza de catre anumite ierarhii de partid.

Oameni cu studii sumare si echivoce, la distanta, la fara frecventa si la fara folos, scoliti pe la tot felul de universitati dubioase, indivizi fara nici un palmares profesional sau ocupational, oameni care n-au condus in viata lor niciun comitet de bloc sau de parinti sunt cocotati in niste functii ametitoare care surclaseaza nu numai competentele lor, dar si limitele propriei lor imaginatii, daca se poate vorbi de asa ceva.

Macar in comunism, la nivelul de executie erau totusi promovati niste profesionisti pentru ca trebuia, nu-i asa, sa mai si munceasca cineva.

Aceste ganduri mi-au fost "ocazionate" de controversa pe tema persoanei care ocupa actualmente inalta functie de presedinta a Camerei Deputatilor din Romania, persoana a carei demisie o solicita imperios Opozitia ca o conditie a reintoarcerii ei la dezbateri. Pe motiv, cica, de fraudare a votului pe Legea Pensiilor.

Nu-i vorba, motivul este destul de ipocrit si demagogic pentru simplul motiv ca acest gen de "frauda" este aproape o uzanta in practica Parlamentului, venerabilii avand in general o jena in a participa la dezbaterile pentru care sunt de altfel platiti destul de copios. Dupa cum este probabil adevarata si intentia aceleiasi "pozitii de a-si arata muschii si de a crea un precedent in a pune puterea cu botul pe labe.

Ceea ce e totusi mai greu de inteles este prezenta Robertei Alma Anastase pe acel scaun, mult prea inalt pentru ea. Chiar daca altminteri este o femeie frumoasa si prezentabila si chiar inalta. La propriu. Nu degeaba a castigat pe vremuri niscaiva concursuri de frumusete.

Pe de alta parte insa, biografia sa, asa cum apare pe site-ul oficial al Camerei nu atesta nicio cariera profesionala, iar alura si personalitatea sa au fost de la inceput mult prea deficitare in a putea sa se impuna in fata unui conclav de oameni duri si unsi cu toate alifiile pe care dumneaei ar fi trebuit sa-i domine si sa-i coordoneze. A fost intotdeauna ca o mimoza intr-un buchet de spini. Exista femei cu forta si carisma, dar nu este defel cazul ei, asa ca deznodamantul era firesc.

Ar fi acum total neproductiv ca PD-L sa se obstineze in a o pastra acolo unde ea nu-si gaseste menirea. Iar cazul cu Roberta se regaseste din pacate in multe alte locuri. Sunt multe Roberte de-a lungul si de-a latul tarii. Ce ne facem cu ele?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#competente Roberta Anastase, #Opozitie Roberta Anastase , #presedinte Camera Deputatilor