DNA, trimis la Conpet pentru nereguli: Anastase neaga implicarea tatalui sau

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 15:33 2635 citiri
Foto: cdep.ro

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat, joi, ca nu are nicio legatura cu compania de stat Conpet din Ploiesti, la care Corpul de control al premierului Victor Ponta a descoperit cheltuieli de protocol uriase care sunt nejustificate, atragand atentia ca tatal sau, angajat al societatii intr-un post de conducere, nu a fost descoperit cu nereguli.

Democrat-liberala a facut mai multe precizari, "pentru a evita orice speculatie in ceea ce ma priveste in urma publicarii raportului Corpului de control al prim-ministrului cu privire la activitatea societatii Conpet", conform unui comunicat remis Ziare.com.

Guvernul cheama DNA la Conpet: Cheltuieli uriase pe bautura la firma condusa de tatal Robertei Anastase

Roberta Anastase a mentionat ca nu a fost niciodata angajata la aceasta firma si prin urmare, nu este responsabila de nicio decizie luata in cadrul ei.

In plus, ea sustine ca tatal sau, Corneliu Anastase, a fost angajat in societate in anul 2003, respectiv in timpul guvernarii PSD a lui Adrian Nastase si s-a pensionat la inceputul anului 2012. "In consecinta, nu am avut nicio contributie si nici nu aveam cum sa am vreun merit in angajarea tatalui meu", a explicat fostul sef al Camerei Deputatilor.

Ea a mai spus ca se asteapta ca institutiile statului sa-si indeplineasca atributiile in mod corect, fara partizanat politic. "De altfel, in Raportul Corpului de control, tatalui meu nu i se atribuie nicio neregula referitoare la activitatea desfasurata in cadrul societatii. In consecinta, resping orice asociere intre numele meu si activitatea societatii Conpet".

Ce a descoperit Corpul de Control al premierului la Conpet

Intr-o informare remisa Ziare.com, Guvernul a anuntat ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie pentru neregulile gasite la societatea Conpet, care se ocupa cu transportul prin conducte si cazane al titeiului intern si din import, precum si a derivatelor sale.

Conform documentului, conducerea unitatii ar fi alocat 188.000 lei pentru bauturi de protocol (din care mai mult de jumatate a fost pe whisky), 44.000 de lei pentru ceasuri de lux, la care s-au adaugat alte zeci de mii de lei cheltuite nejustificat, avand in vedere ca societatea nu a prezentat documente din care sa rezulte destinatarii finali ai acestor produse.

In total, cheltuielile de protocol au ajuns la 1.062.481,38 lei, in perioada analizata, ianuarie 2009 - 31 decembrie 2012.

In plus, Corpul de Control al premierului directorul general al Conpet a avut la dispozitie un fond de premiere in suma totala de 3.687.948 de lei, din care a acordat prime in mod preferential.

"La data de 17 iunie 2010 a fost infiintat Departamentul management, comunicare, iar la data de 18 iunie 2010, in functia de sef al departamentului, asimilata unei functii de conducere, a fost numit Corneliu Anastase", tatal fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

El a beneficiat de un salariu lunar de 9.800 de lei, similar celui de director, se mai arata in document.

C.P.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News