Deputatii pregatesc un Cod de Conduita

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 10:40 1012 citiri

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ca liderii grupurilor parlamentare au demarat discutii pentru elaborarea unui Cod de Conduita menit sa deblocheze situatia din aceasta Camera, luand in considerare ca marti sedinta Biroului Permanent a fost suspendata din nou, pentru a 12-a oara.

"Vrem sa elaboram un cod de conduita pentru Putere si Opozitie, sa stabilim niste reguli pe care sa le respectam ca o modalitate de deblocare a crizelor. In acest moment e important dialogul si am observat o deschidere pentru asta din partea liderilor grupurilor parlamentare, chiar daca ne despart viziuni si doctrine.

Cred ca acum trebui sa folosim acea institutie care este vitala, adica institutia compromisului. Noi am discutat tocmai pentru a debloca situatia si de a gasi solutii. Nu am discutat de persoane sau despre demiterea unor persoane, deoarece nu la ele se reduc problemele", a declarat marti presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Totodata, Anastase a precizat ca agreaza propunerile PNL de eliminare a votului deschis prin ridicare cu mana.

"E o discutie pe care am purtat-o in nenumarate randuri, cred ca este firesc sa eliminam orice fel de suspiciuni asupra unui vot sau altul. E firesc sa existe numai vot electronic si sa urmam procedurile de verificare a lui, ca sa nu mai avem disfunctionalitati la nivel tehnic. Am avut deja o serie de discutii asupra pasilor pe care trebue sa-i facem inainte de orice vot final", a declarat Roberta Anastase.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News