Deputatii care voteaza la doua maini ar putea sa piarda la salariu

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 16:55
1160 citiri
Deputatii care voteaza la doua maini ar putea sa piarda la salariu
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, marti, ca deputatii din Comisia juridica ar trebui sa nu mai amane sanctionarea parlamentarilor care au votat la "doua maini", adaugand ca o solutie pentru combaterea acestor cazuri ar fi taierea din salariul alesilor.

"Acest lucru trebuie sa inceteze si nu este un lucru care sa faca bine Camerei Deputatilor, si in general Parlamentului, pentru ca aceste proceduri le gasim si intr-o camera si in cealalta. E o procedura care trebuie sa atraga sanctiuni si cred ca trebuie sa reluam discutiile in ceea ce priveste modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor spre o mai stricta coordonare, urmarirea acestui proces de vot", a spus Anastase referindu-se la amanarea de catre Comisia juridica a unei decizii in cazul deputatilor care au votat si pentru alti colegi.

Ea a sustinut ca deputatii ar trebui sa stea in sala in momentul in care are loc sesiunea de vot final.

"Nu-mi permit sa calific lucrurile acestea sau sa le incadrez in Codul penal. Ceea ce spun acum este ca e o procedura care face rau imaginii Parlamentului chiar daca este vorba de o optiune a grupurilor parlamentare, de aceea eu cred ca parlamentarii, noi avand o sesiune de vot de o ora pe saptamana, cred ca pot sta o ora pe saptamana", a adaugat presedintele Camerei.

Sanctiunile pentru deputati, inasprite

Anastase a sustinut ca ar trebui reluate discutiile asupra modificarii Regulamentului astfel incat sanctiunile acordate deputatilor sa fie inasprite.

"Faceam un apel la ideea de a reveni asupra votului pe modificarile Regulamentului pentru ca, pe de-o parte, acestea aduc o inasprire a sanctiunilor in ceea ce priveste incalcarea Regulamentului, iar pe de alta parte, aduc acele modificari necesare vizand o anumita flexibilizare a prezentei in sala de plen in momentul in care se discuta subiecte specifice, o mutare a dezbaterilor catre plen mai consistenta", a aratat Anastase.

In plus, presedintele Camerei a sustinut ca o solutie ar fi ca deputatilor care voteaza la "doua maini" sa li se taie din salariu.

"Este si asta o solutie si trebuie aplicat Regulamentul care contine aceste lucruri", a spus Roberta Anastase.

Comisia juridica a Camerei ar trebui sa ia marti o decizie cu privire la deputatii PDL Danut Liga, Marius Dugulescu si Valentin Rusu, social-democratii Ciprian Luca, Ioan Stan, Ana Gheorghe si Ion Dumitru si liberalul Vasile Berci care au fost surprinsi de jurnalisti votand in anumite sedinte de plen atat cu cartelele proprii, cat si cu cele ale altor colegi.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#deputati vot dublu, #vot multiplu camera deputatilor, #Roberta Anastase , #presedinte Camera Deputatilor