De la cititori: De ce trebuie sa se retraga Roberta Anastase

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 10:02
1495 citiri
De la cititori: De ce trebuie sa se retraga Roberta Anastase

Cu putin timp in urma, presedinta Camerei Deputatilor, al treilea om in stat intr-un clasament al demnitatilor dintr-o republica de genul celei consfintite de actuala Constitutie, a facut un gest de o gravitate inimaginabila.

Falsificarea rezultatului la vot din fotoliul presedintelui de sedinta este dupa parerea mea si mai ales dupa opinia unor personalitati ale vietii publice un gest de o gravitate greu de calificat.

O asemenea eventualitate nici nu a fost luata in calcul explicit atunci cand s-a elaborat regulamentul Camerei, deoarece cei ce au elaborat acest regulament nici nu isi puteau imagina o asemenea eventualitate.

Sfidarea evidentei si consemnarea unui rezultat sub deviza stalinista "nu conteaza cine voteaza, ci conteaza cine numara voturile" a dat cea mai crunta lovitura principiilor unui stat de drept.

Fiind evident dovedita frauda, este de neinteles de ce un politician tanar, care ar mai putea sa aiba un cuvant de spus in politica mare, nu face un gest elegant, onorabil de a se retrage din demnitatea respectiva.

Motivat de o presiune exercitata dintr-o zona ce nici nu trebuie dezvaluita, gestul dezonorant al modificarii rezultatelor la vot poate fi scuzat in ochii opiniei publice de o demisie de onoare.

Romanul scuza repede si uita usor o vina in fata unor gesturi de o eleganta si o onorabilitate cu care politicienii nostri nu ne-au prea rasfatat.

Dar tanarul politician isi refuza o asemenea sansa, fara sa intuiasca pericolul de a se scufunda in anonimat precum Mona Musca cu ceva timp in urma. Este posibil ca partidul si seful sau, care acum o sustin tacit, sa o abandoneze in momentul in care incepe campania electorala.

Ea nu realizeaza ca presedintele si coalitia guvernamentala ar putea vedea in ea doar un mijloc prin care sa promoveze legile asa-zisei reforme. Aici este insa pericolul pe care "politicianul" Anastase Roberta ar trebui sa-l sesizeze.

Cramponandu-se de scaunul pe care poate nici in cele mai frumoase vise ale sale nu credea ca il va incalzi vreodata, mentine treaza atentia opiniei publice, a presei interne si internationale asupra scandalului fraudarii votului, deoarece Opozitia refuza sa participe la sedintele conduse de domnia sa.

In acele sedinte, nu se mai pot desfasura activitatile legislative specifice si deci ritmul reglementarilor atat de necesare functionarii normale a sistemului se incetineste vizibil.

Acest prejudiciu se cumuleaza in sarcina partidului, care nu peste mult timp va cere natiunii un nou vot de incredere. Plecarea intr-o maniera relativ eleganta printr-o retragere inteligent motivata ar fi un gest intelept pe care opinia publica, electoratul, comentatorii interni si internationali il vor aprecia.

Lucrarile Camerei Deputatilor vor putea fi atunci reluate sub presedintia unui coleg de partid, iar deputatul Roberta Anastase va putea, pe baza experientei politice si relatiilor acumulate, sa-si recladeasca reputatia.

Ar fi pacat sa devii un nimeni dupa ce ai fost aproape totul.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#demisie Roberta Anastase, #Roberta Anastase frauda vor , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
"Ea nu realizeaza ca presedintele si coalitia guvernamentala ar putea vedea in ea doar un mijloc prin care sa promoveze legile asa-zisei reforme." Ati sesizat pericolul ? REFORMA .