Cum a ratat Opozitia anchetarea Robertei Anastase

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 20:15 4286 citiri

Un singur vot a lipsit Opozitiei pentru a reusi sa obtina infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase, in cazul acuzelor de frauda la Legea pensiilor.

Desi trei dintre parlamentarii Puterii au votat pentru crearea acestui organism si unul s-a abtinut, deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache s-a abtinut la vot. In acelasi timp, liberalul Ludovic Orban a acuzat ca a votat, insa votul nu i-a fost luat in considerare.

Pedelisti anti-Roberta

Conform Realitatea TV, deputatii democrat-liberali Gheorghe Roman si Stefan Dragulescu au votat pentru infiintarea comisiei de ancheta, in timp ce Daniel Oajdea a anuntat ca s-a abtinut, "pentru ca nu a vrut sa intre in acest joc, chiar daca probabil nu a fost numarul...".

Un alt reprezentant al Puterii care a votat pentru anchetarea Robertei Anastase a fost udemeristul Edler Andras Gyorgy, care a declarat ca a facut-o din cauza ca "exista suspiciuni".

Din barca Opozitiei, singurul parlamentar care s-a abtinut a fost deputatul de Constanta Ileana Cristina Dumitrache. In cele din urma, votul ei s-a dovedit a fi decisiv. In schimb, niciunul dintre deputatii UNPR nu a tradat coalitia de guvernare.

Dupa esecul acestui vot, deputatii PSD, PNL si PC au parasit sedinta de plen si au anuntat ca vor boicota sedintele de plen conduse de Anastase, dar si sedintele Biroului Permanent al Camerei Depuatilor, caruia ii blocheaza astfel activitatea.

Voturile anti-Roberta Anastase au alimentat speculatiile ca Opozitia ar avea intr-adevar numarul de voturi pentru a rasturna Guvernul la urmatoarea motiune de cenzura.

L.L.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News