Conducerea Camerei va trimite Comisiei juridice decizia CCR privind ANI

Marti, 03 August 2010, ora 15:46
658 citiri
Conducerea Camerei va trimite Comisiei juridice decizia CCR privind ANI
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a precizat, marti, ca Biroul Permanent al Camerei, convocat miercuri, va transmite Comisiei juridice hotararea CCR privind legea ANI,deputatii juristi urmand sa decida daca se impune crearea unui nou proiect ANI sau amendarea celui vechi.

Anastase, a explicat ca ordinea de zi a Biroului Permanent de miercuri cuprinde hotararea Curtii Constitutionale in privinta legii ANI si solicitarea presedintelui Traian Basescu privind convocarea unei sesiuni extraordinare.

"Noi vom trimite hotararea CCR in cazul ANI la Comisia juridica, aceasta urmand sa decida, in baza deciziei Curtii, daca se va intocmi un nou proiect de functionare a ANI, sau daca se amendeaza cel vechi", a precizat Anastase.

Modalitatea sub care va fi modificata Legea ANI in sesiunea extraordinara a Camerei va ramane la latitudinea grupurilor parlamentare care se vor reuni intr-o sedinta pe 16 august, data pe care o propun si pentru debutul sesiunii extraordinare a Legislativului.

Presedintele Traian Basescu a anuntat pe 20 iulie ca va uza de prerogativa sa constitutionala si va transmite celor doua camere parlamentare solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare in special pe Legea ANI, dar si pe o lege privind CCR si pe proiectul micii reforme in justitie. Intr-o scrisoare pe care a trimis-o saptamana trecuta vicepresedintelui Senatului, Dan Voiculescu, presedintele Basescu a mentionat ca doreste ca sesiunea extraordinara sa aiba loc intre 1-15 august.

Democrat-liberalii au sustinut insa ca nu este posibil ca Parlamentul sa se intruneasca asa de repede, deoarece nu s-a lucrat in comisii asupra legii ANI.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat pe 28 iulie pentru NewsIn ca data la care va fi convocata sesiunea extraordinara depinde de momentul in care va fi finalizat proiectul legii ANI, adaugand ca spera ca termenul propus de presedintele Basescu sa poata fi respectat.

Intrebata daca PD-L ar putea propune un nou termen pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, mai devreme de 16 august, in conditiile in care presedintele Traian Basescu a subliniat ca a solicitat convocarea sesiunii in perioada 1-15 august, Anastase a precizat:

"Important este ca proiectul nou al legii ANI sa fie gata. Cel mai important este sa avem o lege buna, tinand cont de toate exigentele, atat de hotararile Curtii Constitutionale, cat si de Mecanismul de cooperare si verificare in domeniul justitiei. Asta presupune un lucru serios la proiect. Sper ca acesta sa fie gata in prima parte a lunii august".

Democrat-liberala a explicat ca, in privinta proiectului legii ANI, prima camera sesizata va fi Camera Deputatilor, care va incepe sa lucreze din momentul in care proiectul este depus. "Atunci se convoaca Biroul Permanent, care sesizeaza Comisia juridica pentru a face raport asupra proiectului. Totul se invarte in jurul datei cand este finalizat acest proiect, nu pot face o estimare", a mai spus presedintele Camerei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Roberta Anastase, #sesiune extraordinara Parlament, #Legea ANI , #presedinte Camera Deputatilor