Biciclistele din crama, un sacrificiu vital pentru PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 23 Mai 2012, ora 18:44
6691 citiri
Biciclistele din crama, un sacrificiu vital pentru PDL (Opinii)
Foto: dcnews.ro

PDL ar trebui sa mediteze serios la noul sistem electoral introdus si trecut prin Parlament de Ponta si Antonescu. Ar putea insemna sfarsitul povestii lor.

O solutie rapida de vindecare ar fi sa sacrifice tot ce nu a avut curaj pana acum. Toate purtatoarele genti si masini scumpe, dar cu imaginea catastrofala, ar trebui inlaturate urgent, daca partidul mai vrea sa aiba o sansa de renastere. Pentru ca altfel, povesti precum cea care urmeaza ar putea sa-i fie cu adevarat fatale.

In timp ce Elena Udrea deapana nostalgii din vremurile cand canta la flaut si semna contracte in programul POSDRU, ministrul Muncii o acuza pe Roberta Alma Anastase ca nici macar nu poate sa numere cate mii de biciclete ar ascunde printr-o crama de prin Ploiesti. Nu m-as fi asteptat la asa ceva din partea Marianei Campeanu. Despre ministrul Muncii se poate spune orice numai ca ar fi un atacant redutabil intr-ale politicii nu!

Cum viata e mereu surprinzatoare, de la ministrul Muncii am auzit ceea ce umbla deja ca zvon de un an si ceva: Roberta ar fi achizitionat cateva mii de biciclete din China pentru a fi folosite ca "atentii" electorale. Pana la debutul Turului Romaniei, mijloacele de transport pe doua roti stau bine pitite intr-o crama din orasul natal al presedintelui Camerei Deputatilor. Las deoparte ca probabil intr-o crama nu ar incapea mai mult de cateva sute de biciclete, oricat de mare ar fi spatiul.

Insa acuzatia adusa de ministrul Muncii este cu atat mai grava cu cat nu a fost prezentata nicio dovada. Ceva, oricat de neinsemnat. Doar cuvinte aruncate pe holurile Parlamentului. Asa, povestea o auzisem si noi de multa vreme. In lipsa vreunei dovezi, doar pe baza unor surse dubioase, ne-am abtinut. Aceeasi poveste, putin romantata, a fost prezentata si de Lia Olguta Vasilescu, senatoarea PSD spunand in urma cu un an ca PDL a achizitionat peste patru milioane de astfel de cadouri electorale pe doua roti.

A inceput campania si astfel de declaratii vor fi zi de zi. Trebuie sa ne asteptam ca nicio afirmatie sa nu fie dovedita. In fond, tactica acuzatiilor fara niciun fundament a fost lansata cu multi in urma. In 2004, Traian Basescu a castigat in fata lui Adrian Nastase si pentru ca in folclorul popular se reusise cumva (o mana de ajutor dand si staful actualului presedinte) sa se inoculeze ideea ca premierul Nastase invartea miliarde de dolari furate prin conturi, fiind de departe cel mai bogat roman in viata.

Ca justitia nu a reusit in opt ani sa demonstreze nici macar termopanele din Zambaccian ca fiind primite drept mita, magistratii achitandu-l in cauza - spune multe despre mitologia populara. Tocmai de aceea, daca Anastase ar fi raspuns la obiect si echilibrat, cuvintele Marianei Campeanu ar fi trecut cvasi-neobservate. Fosta Miss nu s-a lasat insa si a emis, in scris, aceasta grozavie:

"Constat, fara surprindere, o tulburare majora a psihicului doamnei Mariana Campeanu. (...) Prada unor pusee de delir acut, doamna Campeanu sustine ca as fi depozitat, in subsolul unei crame din Ploiesti, mii de biciclete pe care ar urma sa le distribui ca mita electorala... Bicicletele "ascunse in crama" nu exista decat in mintea doamnei Campeanu", scrie presedintele Alma Anastase intr-un comunicat de presa. Cu astfel de declaratii Roberta se plaseaza mult pana si sub Nastase cel arogant cu ouale nenumarate.

PDL trebuie sa inteleaga ca, daca nu scapa de astfel de bicicliste, risca sa isi petreaca urmatorii patru ani in fata televizorului si in afara Parlamentului. PDL nu mai are acum decat sansa unor gesturi extreme. In principal de taiere a raului de la radacina. Altfel, cu Udrea, Roberta, Igas, Botis, Falca si restul in fata uninominalului pur si dur, PDL se plaseaza ca si cum s-ar pune cu spatele la zid si cu fata in dreptul plutonului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#vot uninominal PDL, #Ponta Antonescu vot uninominal, #Anastase Udrea PDL , #PDL