Anastase vrea sa dea 70.000 de euro pe un audit financiar la Camera

Joi, 24 Iunie 2010, ora 15:59 727 citiri

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, este hotarata sa faca un audit economico-financiar si de personal, care sa duca la diminuarea drastica a cheltuielilor Camerei, insa, potrivit unor surse parlamentare, secretariatul general s-ar opune unei astfel de masuri.

Auditul pe care Roberta Anastase este decisa sa il faca ar urma sa fie efectuat de o firma specializata, contractata prin licitatie, si ar costa in jur de 70.000 euro, potrivit surselor citate. Economiile care ar rezulta in urma acestui demers ar fi, insa, mult mai importante.

Secretariatul general al Camerei Deputatilor ar prefera insa un audit intern, in urma caruia, potrivit unor surse parlamentare, ar face o reducere de fatada a cheltuielilor, pastrandu-si avantajele materiale de care se bucura in acest moment, au declarat sursele citate.

Conducerea Camerei Deputatilor decisese la finalul lunii mai reducerea cu 50% a plafonului pentru cheltuielile cu cazarea deputatilor la hotel, pe langa reducerea cu 25% a indemnizatiei deputatilor, a sumelor forfetare si diurnelor, insa acest demers nu a avut finalitate.

Vizate de analiza si reduceri erau si biletele de avion pentru deplasarile interne ale deputatilor, unii dintre demnitari reclamand in repetate randuri ca preturile acestora sunt mult mai mari decat pentru ceilalti calatori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News