Anastase: Vom avea o discutie cu privire la functionarea Guvernului, dupa motiune

Marti, 08 Iunie 2010, ora 22:49 1303 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat marti ca in PD-L va avea loc o analiza a activitatii guvernului dar dupa ce se incheie procedurile legate de asumarea raspunderii pe legile austeritatii si a sustinut ca la motiunea de cenzura "suprizele vor veni chiar din taberele celor doua partide de opozitie".

"Vom avea acesta analiza dupa motiune(...) Exista o pozitie foarte clara a tuturor ca trebuie sa avem o discutie cu privire la functionarea Guvernului, la anumite disfunctionalitati. Dar in momentul de fata ne intereseaza sa avem aceasta asumare de guvern trecuta prin Parlament", a declarat Anastase la B1TV.

Presedintele Camerei Deputatilor a explicat ca PD-L nu se va abtine la vot, idee avansata de ea insasi saptamana trecuta, ci va vota clar impotriva motiunii de cenzura care, in opinia sa "este ridicola".

"Vom vota impotriva, pentru ca semnalul nu il dai Opozitiei ci il dai in exterior(...) Este foarte important sa arati ca acest guvern are nu numai puterea sa adopte ci si sa implementeze aceste decizii grele. Noi nu discutam doar in cadrul celor patru pereti ai Parlamentului (...)E important sa le aratam oamenilor ca Guvernul are puterea parlamentara de a lua aceste decizii, care nu sunt usoare", a declarat Anastase.

Intrebata daca se asteapta si la alte "dezertari" din partid in aceste zile, Roberta Anstase a spus ca si-a asumat demisia senatorului de Prahova, Iulian Badescu, drept "un esec personal", in conditiile in care ea este liderul filialei PD-L Prahova.

Dar Badescu "s-a dovedit ca avea pesedeul in sange", iar prin trecerea sa in tabara social-democratilor a vrut sa se arate "ca se schimba ceva in partidul domnului Ponta", a opinat ea.

In schimb, in ciuda declaratiilor repetate ale senatorului Georgica Severin, care a spus ca va vota pentru motiunea de cenzura, Anastase spune ca nu crede ca acesta va pleca din PD-L si chiar daca ar face-o e un om de dreapta si optiunea lui nu ar putea fi PSD.

In schimb, "suprizele cred ca vor veni chiar din taberele celor doua partide", a conchis Anastase, aratandu-se optimista in privinta ramanerii Guvernului Boc la Palatul Victoria.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News