Anastase supravietuieste miraculos unui masacru (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 00:04
11840 citiri
Anastase supravietuieste miraculos unui masacru (Opinii)
Foto: radicalonline.info

Halucinanta reactia Robertei Alma Anastase la schimbul de focuri al lui Victor Ponta. Replicile dintre ei spun totul despre nivelul politicii.

Presedintele PSD, tot mai apropiatul premier, daca ar fi sa dam crezare freneziei tradatorilor, a scapat nu porumbelul ci ditamai corbul: "nici daca-i impusti nu e suficient!". Se referea la guvernanti: la Anastase, la Boc si ministrii Muncii responsabili de scandalul platii CASS catre pensionari.

O prostie fara margini. O expresie ce nu mai e o gafa, din moment ce face parte dintr-un lung si constant sir de perle aruncate in nestire de presedintele PSD. Dar pentru ea, Ponta nici macar nu va plati. Cel putin nu electoral. La cat de disperati si isterizati sunt votantii, o astfel de declaratie nu poate decat sa te ajute. Doar presa si "impuscatii" ce se mai alarmeaza. In rest, aplauze si incurajari. Sa nu fim ipocriti, ce altceva ne mai scoate viata din monotonia cotidiana mai bine decat o astfel de nafacuta? - asa trebuie sa fi simtit oricine s-a simtit atras de focurile lui Ponta.

Si totusi. Cred si sper ca atat Ponta cat si orice om cu mintea sanatoasa nu a putut sa vada in cuvantul "impuscati" rostit de liderului PSD altceva decat o metafora, o figura de stil, o licenta politica. Una proasta, desigur, care nu ar fi trebuit niciodata rostita, un derapaj de limbaj si de gandire, dar inca doar o insiruire de cuvinte. Nimic mai mult. Ei bine, nu. Surpriza! Scene de groaza aveau sa urmeze cand Roberta Alma Anastase s-a asezat voioasa in fata camerelor de luat vederi.

Glontul lui Ponta s-a dovedit a fi real pentru presedintele Camerei Deputatilor. Cartusele din cuvinte s-au transformat, pentru fosta Miss, din metafora in plumb. Figura de stil a ciuruit-o la propriu pe Anastase. Cu lacrimi in ochi, cu vocea sugrumata de spaima si durere, Roberta Anastase l-a acuzat pe Ponta de genocid in randul Puterii. Anastase le numeste "derapajele psihiatrice" (sic!) ale lui Ponta.

"Victor Ponta si partidul au trecut intr-o alta etapa: amenintarea cu asasinatul politic, cu moartea. (...)Azi, Ponta a devoalat tot planul: A spus un lucru extrem de grav, a proferat o amenintare la adresa oamenilor politici, din nou amenintare cu moartea. Dumnezeule mare, in ce lume traim si cine doreste sa vina la putere in Romania anului 2012!", a declarat Anastase.

Nu va lasati inselati de cuvintele Robertei. Daca nu i-ati surprins mimica, daca nu i-ati ascultat tonul si inflexiunile din voce, daca nu i-ati simtit nodul din gat si nu i-ati zarit lacrimi ascunse in coltul ochilor, ati ratat teatrul ieftin si minciuna deliranta. Chiar asa, in ce lume traim? In care dintre lumile posibile un politician poate interpreta o metafora in sensul propriu? Cata de nemernicie ascund ei daca au ajuns sa se impuste si, culmea!, sa si moara in acelasi timp doar din dorinta de a mai culege un vot?! Cat de prosti trebuie sa-i creada pe romani!

Imaginea cu Anastase tremurand de spaima ca va fi impuscata impreuna cu tot partidul e jignire mai mare decat prostia trasa la foc automat de Ponta. Si ca si cum nu ar fi fost suficient, Alma Anastase pluseaza: "ameninta azi cu moartea politicienii, iar maine, in lipsa voturilor, va ameninta cu moartea romanii care nu cred in el." O ironie de un cinism criminal.

Dupa ce partidul sau a taiat veniturile celor mai amarati dintre romani, sporindu-le sansele de a disparea pe cale naturala, Anastase se teme ca Ponta va umbla cu mitraliera pe strazi sa-i impuste pe votantii PDL. In cazul asta, domnisoara Anastase ar trebui sa tremure si mai tare la gandul ca ar putea fi trasa intr-una dintre tepile din Piata Victoriei, instalate inca de pe vremea lui Traian Basescu. Dupa ce va fi judecata pentru suspiciunile de frauda chiar la votul Legii pensiilor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Roberta Anastase Victor Ponta, #Ponta ameninta PDL, #Ponta impuste PDL, #pensionari contributie CAS , #PDL