Anastase spune ca nu va solicita sa faca parte din CSAT

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 13:29 777 citiri
Foto: Antena3

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri ca nu doreste sa solicite sa faca parte din CSAT, pe motiv ca presedintele Senatului este indreptatit la pozitia in Consiliu prin atributiile decizionale ale acestei camere parlamentare in domeniul politicii externe.

"In ceea ce priveste CSAT-ul, nu intentionez sa solicit acest lucru. Mi s-a parut o initiativa buna ca si Parlamentul sa fie reprezentat printr-un membru. Este vorba despre presedintele Senatului, cu atat mai mult cu cat stiti ca in sarcina Senatului, in general, intra, la capitolul decizional, cele mai multe dintre deciziile cu privire la politica externa", a afirmat Anastase, intrebata fiind daca, pentru echilibru, va solicita ca si presedintele Camerei sa fie membru in CSAT, informeaza Newsin.

Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta prin care presedintele Senatului devine si el vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, modificarea legii CSAT fiind prevazuta in protocolul coalitiei de guvernare PSD - PD-L.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News