Anastase: Schimbarea din functie a lui Toader este o decizie care apartine grupului

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 17:41 638 citiri
Foto: Antena 3

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, ca decizia de schimbare a lui Mircea Toader din functia de lider al PD-L din Camera Deputatilor apartine grupului parlamentar.

"Este o decizie a grupului. La inceputul fiecarei sesiuni parlamentare fiecare grup parlamentar, conform Regulamentului, isi alege conducerea. Evident, lucrurile pot merge mai departe si, la inceputul sesiunii urmatoare, grupul va decide", a afirmat Anastase, dupa ce a iesit de la discutiile pe proiectul de modificare a Regulamentului.

Un deputat PD-L cere inlocuirea lui Mircea Toader

Totodata, presedintele Camerei Deputatilor a confirmat solicitarea, venita din partea ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Pasat Dan, care este acuzat de santaj si coruptie.

"Confirm ca a venit aceasta cerere, iar luni, la sedinta Biroului Permanent, vom discuta trimiterea catre comisia de regulament", a precizat Anastase.

Predoiu cere Camerei Deputatilor retinerea si arestarea deputatului PD-L Dan Pasat

Referindu-se la proiectul de modificare a Regulamentului, Roberta Anastase a declarat ca s-a convenit asupra a sase principii.

"A fost o noua runda de discutii cu liderii de grup, pe aspectele concrete ale modificarii Regulamentului. Fiecare lider de grup a venit cu propriile propuneri, efortul nostru azi, pentru ca am stabilit ca deciziile sa fie luate prin consens, a fost acela de a extrage principiile din aceste propuneri, principii care ulterior vor intra intr-o analiza tehnica a unui grup de lucru" (...) A fost o discutie deschisa, constructiva si de buan credinta", a subliniat presedintele Camerei Deputatilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News