Anastase: Scandalul de la Legea Pensiilor e o cruce pe care am acceptat sa o duc

Marti, 31 Mai 2011, ora 22:18
2846 citiri
Anastase: Scandalul de la Legea Pensiilor e o cruce pe care am acceptat sa o duc
Foto: Antena 3

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, considera ca povestea votului la Legea Pensiilor in sedinta condusa de ea si intreg scandalul ce a urmat o vor urmari inca multa vreme. "Foarte mult timp de acum inainte acest lucru cu siguranta ma va marca ca si om politic", a recunoscut ea marti.

Mai mult, Anastase spune, la prima vedere resemnata, ca "e o cruce pe care am acceptat sa o duc". Asta, desi mai vinovati sunt secretarii aflati in subordinea sa, dupa cum a tinut sa specifice. In plus, dupa cum declara, problema a fost lamurita. Ea a tinut sa sublinieze, intr-o emisiune la Antena 3, ca acea lege a trecut de Parlament prin apel nominal.

Intrebata despre legea care prevede ca primarii vor fi alesi intr-un singur tur de scrutin, proiect initial respins de Senat, adoptat in Camera Deputatilor pe articole inca de luni, marti dandu-se votul final, Anastase a declarat ca "era firesc ca primarul sa nu iasa in afara sistemului".

Primarii vor fi alesi intr-un singur tur, au decis deputatii

Pusa in situatia de a argumenta corectitudinea acestei legi, Anastase a mentionat ca "de obicei in turul 2 se pastreaza ordinea din primul tur, in proportie de 98%", astfel ca un tur suplimentar de scrutin nu inseamna decat cheltuieli inutile. In plus, a mai spus ea, prezenta e scazuta la cel de-al doilea tur de scrutin.

In ceea ce priveste proiectul CNAS privind internarile care a starnit mare valva, fiind amplu mediatizat, Roberta Anastase a declarat ca "aceste propuneri facute nu au fost aprobate de catre Guvern, se merge pe aceeasi varianta ca inainte. Ministerul Sanatatii are ultimul cuvant si asa va ramane", a mai tinut ea sa specifice, nu inainte de a mentiona ca a apreciat pozitia presei in acest caz: "Eu chiar ma bucur ca presa a semnalat acest lucru", a spus ea, referindu-se la noile criterii propuse pentru internare de catre CNSAS, prezentate pe larg in mass-media.

Vezi noile criterii de internare in spital - se cere febra de minimum 5 zile

Referitor la concedierea politistilor, denumita pompos reformare a ministerului, Anastase a tinut sa specifice ca "nu sunt afectati politistii care sunt pe strada, ci personajul de suport, care sta in birou".

Igas anunta ca, fara restructurari, politistii risca sa ramana fara salarii

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Anastase frauda numarare voturi, #Roberta Anastase concedieri MAI, #Anastase legea pensiilor , #presedinte Camera Deputatilor