Anastase: Pozitia tatalui meu la Conpet nu are legatura cu functiile mele politice

Joi, 31 Mai 2012, ora 21:352613 citiri
Anastase: Pozitia tatalui meu la Conpet nu are legatura cu functiile mele politice
Foto: exclusivnews.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat joi ca nu are cunostinta de veniturile tatal sau, obtinute de la Conpet, dar a adaugat ca pozitia acestuia in cadrul unitatii de stat nu are legatura cu functiile politice ale fiicei sale.

"Cel mai important demers jurnalistic este sa va luati informatiile direct de la sursa. Credeti-ma ca eu nu stau sa-i verific veniturile lui tata intr-o luna sau alta. Ce va pot spune este ca lucreaza in interiorul acelei societati de peste 13 ani, nu are nicio legatura activitatea lui cu activitatea politica si este un om care in peste 27 de ani de activitate a avut foarte multe posturi de conducere", a spus Anastase.

Ea a sustinut ca tatal sau a fost cel mai tanar director in cadrul intreprinderii 1 Mai, la 36 de ani, cand a condus 21.000 de oameni.

"Este un inginer extraordinar de valoros, care de-a lungul carierei lui profesionale a condus oameni, a avut responsabilitatea si totdeauna a fost un om profesionist", a adaugat deputatul PDL.

Presedintele Camerei Deputatilor a mentionat ca nu stie care este salariul tatalui sau. In plus, Anastase a adaugat ca acesta a ajuns in functia respectiva cu mult inainte ca ea sa aiba vreo functie politica.

Prim-ministrul Victor Ponta a spus ca pentru a decide supraimpozitarea persoanelor din sistemul bugetar cu salarii mari se face o analiza calitativa, deoarece miza e ca obiectul acestei masuri sa fie "tot felul de consilieri si sefi de pe la Conpet, Transgaz, Rovinari", nu profesori universitari.

"Am fost criticat ca vreau o taxa de solidaritate pentru cei care castiga din zona bugetara - si aici include si companiile de stat, companiile cu capital majoritar de stat. Pai, cand il vad pe domnul Anastase (tatal Robertei Anastase, n. red.) care castiga 320 de milioane de la o companie de stat, pentru ca e de stat Conpetul, vi se pare anormal sa cer sa ii luam mai multi bani?

Dimpotriva, mie mi se pare normal sa luam cat mai mult din aceste venituri pe care, sigur, daca le obtii in zona privata e in regula. Dar daca le obtii de la stat, dati-mi voie sa cred ca nu le obtii pe baza aptitudinilor extraordinare si calitatilor de tata al presedintei Camerei Deputatilor, ci le obtii pe un interes politic. Or acolo, cred ca trebuie sa iau masuri. Chiar daca, sigur, vor fi suparati cei care au aceste venituri", a declarat Victor Ponta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News