Anastase: Ponta sa ceara demisiile chiulangiului-sef Antonescu si turnatorului Voiculescu

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 14:072028 citiri
Anastase: Ponta sa ceara demisiile chiulangiului-sef Antonescu si turnatorului Voiculescu
Foto: Arhiva

Roberta Anastase ii da replica lui Victor Ponta, spunandu-i ca in loc sa ceara demisia ei de la sefia Camerei Deputatilor mai bine ar cere-o pe a lui Crin Antonescu, din cauza absentelor de la Senat, si a lui Dan Voiculescu, declarat de justitie colaborator al fostei Securitati.

"Continuarea grevei parlamentare si solicitarea obsedanta a demisiei mele le-a fost impusa imaturilor Ponta si Antonescu de catre Dan Voiculescu, in celebra 'chemare la ordin' de la Grivco ce a urmat investirii Guvernului Ungureanu.

Confruntat cu reactia negativa a peste 70% dintre romani la aceasta greva de lux, dar si cu nemultumirea propriilor colegi din USL, Victor Ponta se apara disperat, cerandu-mi demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor", se arata intr-un comunicat remis presei miercuri de presedintele Camerei Deputatilor.

Roberta Anastase considera ca "este ingrijorator faptul ca un tanar politician a dezvoltat o obsesie personala in plan politic" si ca "Victor Ponta nu reuseste sa depaseasca complexele imaturitatii deja cunoscute de catre opinia publica".

"Pentru ca singura sa preocupare in aceste zile este sa ceara demisii sau, mai nou, sa ne ameninte cu propria demisie, i-as sugera public domnului Ponta sa le ceara demisia atat partenerului sau de alianta Crin Antonescu, cat si sefului lor informal Dan Voiculescu.

Primul ar trebui sa plece din Parlament pentru 0% prezenta in Senat, iar cel de-al doilea pentru ca ocupa inalta functie de vicepresedinte al Senatului din postura de turnator dovedit al fostei Securitati.

Cat timp nu are curajul sa faca un astfel de gest, Ponta nu are dreptul moral de a se prezenta ca judecator al activitatii niciunui coleg din actualul Parlament", conchide Roberta Anastase.

Intrebat de jurnalistii aflati la Palatul Parlamentului cum comenteaza aceste afirmatii, Victor Ponta a replicat nervos: "Nu ma intereseaza ce spune doamna Anastase, nu ma intereseaza persoana doamnei Anastase, ma intereseaza un principiu: cine fura nu are cum sa stea in fruntea unei institutii", anuntand si ca USL nu se va reintoarce la lucrarile Parlamentului pana cand Roberta Anastase nu va fi demisa.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News