Anastase: Ponta minte de ingheata apele, are o obsesie de natura medicala fata de mine

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 16:58
3666 citiri
Anastase: Ponta minte de ingheata apele, are o obsesie de natura medicala fata de mine
Foto:Realitatea TV

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a raspuns, luni, liderului PSD, Victor Ponta, care spusese ca PDL refuza sa supuna la vot in perioada urmatoare schimbarea acesteia din functie.

Anastase a spus ca Ponta are "o obsesie" fata de ea, de natura medicala si a amintit ca deciziile Curtii Constitutionale spun ca doar grupul parlamentar din care face parte presedintele Camerei Deputatilor poate cere inlocuirea sa, nu plenul, cum cere Victor Ponta. Mai mult, ea a precizat ca nici macar nu exista la Biroul Permanent, vreo solicitare legata de presedintele Camerei Deputatilor.

"Suntem intr-o etapa mai de criza a dumnealui personala, e bine sa clarificam lucrurile. Nu avem nicio solicitare, am avut Biroul Permanent al Camerei, nu e nicio solicitare depusa in legatura cu presedintele Camerei. Nu e o noutate, Ponta minte de ingheata apele.

Ca suntem intr-o institutie care isi stabileste programul in functie de prioritati, e absolut normal. Domnul Ponta a spus ca va fi prezent in Parlament in ce priveste initiativele legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare. Domnul Ponta minte din nou, saptamana trecuta am avut 3 initiative. Coalitia a fost prezenta, au trecut aceste initiative (...) Domnul Ponta iar a mintit, unde e vorba de interes national, domnul Ponta nici nu se gand sa participe.

Are o obsesie, Roberta Anastase, toti o cunosc, e de natura medicala, nu i-o pot rezolva eu", l-a atacat Anastase.

Ea i-a raspuns lui Ponta si referitor la faptul ca reunirea plenului a fost amanata pentru doua saptamani, urmand ca activitatea sa se desfasoare doar in comisii in aceasta perioada.

"Am trimis spre comisii un alt proiect important - e vorba de Tratatul Fiscal - am decis ca in urmatoarele saptamani activitatea sa se desfasoare in comisii. Noi am muncit cat domnul Ponta a chiulit, am decis ca in urmatoarele doua saptamani sa lucram in comisii, urmand ca apoi sa ne intoarcem in plen.

Ne pare rau ca am ratat episodul trecerii pasagere a domnului Ponta prin Parlament, am ratat si buchetul de flori pe care trebuia sa i-l oferim", l-a ironizat Anastase pe Ponta.

Ea l-a ironizat si pe senatorul PSD Dan Sova, spunand ca acesta, pana sa dea o lovitura Holocaustului, vrea sa dea o lovitura peste deciziile Curtii Constitutionale.

"Vreau sa le amintesc celor 2 specialisti in regulamente parlamentare sa consulte hotararile Curtii Constitutionale si sa le amintesc un amanunt - hotararile Curtii Constitutionale nu se pot supune la vot", a mai declarat Anastase.

La insistentele jurnalistilor, care o intrebau de ce e nevoie de doua saptamani de lucru in comisii, Anastase a raspuns ca sunt lucruri ramase in urma.

"Atat timp cat la comisii sunt proiecte foarte importante, va spuneam de Tratatul Fiscal, speram ca azi sa plece de la senat Codul de Procedura Penala, sunt lucruri ramase in lucru la comisii. Am spus la un moment dat ca centrul de greutate trebuie mutat pentru 2 saptamani la comisii. Am experienta de la Parlamentul European, se lucra 3 saptamani in comisii si una in plen", a mai declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Anastase l-a si avertizat pe Ponta, care o acuza ca a fraudat votul la Legea Pensiilor, ca se poate investiga si cazul in care Victor Ponta era la Cotroceni, iar cartela sa vota in Parlament.

"In ce priveste Legea Pensiilor, sper ca nu suntem in situatia penibila de a contesta niste decizii ale justitiei - Parchetul si Inalta Curte s-au pronuntat.

Nu vorbim de o problema de fond, vorbim de o obsesie, poate vorbi cu un psihanalist si, pentru situatii mai grave, la un psihiastru

Putem incerca o sanctionare a domnului Ponta ca era la Cotroceni si cartela dansului vota in Parlament, daca vrem sa testam", a spus Anastase.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Anastase Ponta obsesie medicala, #Anastase Ponta minte , #presedinte Camera Deputatilor