Anastase: Ponta e noua vedeta a emisiunii "Copiii spun lucruri trasnite"

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 13:12 4516 citiri
Foto: Antena3

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, i-a dat cateva replici acide presedintelui PSD, deputatul Victor Ponta, numindu-l "vedeta de mare succes" a noii "productii" de mare succes a Parlamentului "Copiii spun lucruri trasnite".

"Am constatat in urma cu cateva minute ca productia de mare succes 'Copiii spun lucruri trasnite' se produce in Parlament cu o vedeta de mare succes, domnul Victor Ponta. I-am urmarit declaratiile si am constatat ca iarasi a reusit sa produca o declaratie de genul: 'Nu mai parcati masinile in sediu PSD din Kiseleff, mai bine sa blocati un drum al Bucurestiului", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Roberta Anastase a respins acuzatiile lui Victor Ponta potrivit caruia ar fi incalcat regulamentul Camerei refuzand sa semneze desemnarea lui Valer Dorneanu drept magistrat la Curtea Constitutionala.

Ponta: Anastase refuza sa-l numeasca pe Dorneanu judecator la CC

Anastase a explicat ca a procedat la fel ca si presedintele Camerei Deputatilor din 2004, insusi Valer Dorneanu, care, intr-o situatie similara, in care candidatii pentru Curtea Constitutionala nu au obtinut un numar suficient de voturi, a cerut parerea Comisiei juridice si a decis reluarea votul in plen.

"De atunci si pana acum aceasta lege nu a fost atacata la CCR si este in vigoare, dar domnul Ponta nu stie acest lucru. Suntem in aceeasi situatie", a explicat Roberta Anastase, citind fragmente din procesul verbal incheiat la sedinta din 11 mai 2004 prezidata de Valer Dorneanu.

"In aceste conditii, avem o singura solutie: sa cerem un punct de vedere de la Comisia Juridica. Acesta va fi discutat in plen si votat. Plenul este suveran", a mai explicat Roberta Anastase, subliniind ca "si omul pe care dumnealor, cei de la PSD, il desemneaza la CCR s-a pronuntat in acelasi sens".

In urma votului deputatilor dat marti, din cele 284 valabil exprimate, Valer Dorneanu a obtinut 161, iar Stefan Minea 123, niciunul neintrunind majoritatea necesara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
OSIRIS
rank 5
Imnul PSD-ului: Un prostănac se legăna pe o panză de păianjen si pt. că nu se rupea a mai chemat un prostănac, 1; 2; 3 prostănaci... si uite asa sa format PSD-ul! Ilici, Geona, Năstase, Ponta... Hă, Hă, Hă!