Anastase: Parlamentarii au dormit si au luat banii degeaba luni de zile

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 22:042488 citiri
Anastase: Parlamentarii au dormit si au luat banii degeaba luni de zile
Foto: Realitatea TV

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, nu este de acord cu adoptarea tacita a legilor si sustine ca "toti parlamentarii au dormit (...) si au luat banii degeaba" cateva luni de zile, in perioada in care activitatea Camerei a fost blocata.

"Aceasta Camera a fost blocata luni de zile. De exemplu, legea asistentei sociale a fost amanata trei luni de zile, pentru a fi adoptata tacit. Eu cred ca toti parlamentarii au dormit in acea perioada si au luat banii degeaba", a declarat Roberta Anastase, marti seara, la Realitatea TV.

"Trebuie sa revenim cu seriozitate privind schimbarea Constitutiei in acest sens. Era nevoie de aceasta adoptare tacita pentru a scurta procedurile, nu s-au mai facut dezbateri. S-a introdus aceasta metoda, care nu mai este relevanta in prezent, pentru ca in acel moment ne pregateam de aderarea la Uniunea Europeana", a explicat presedintele Camerei Deputatilor.

Anastase, despre votul la doua maini

Roberta Anastase a vorbit si despre votul la doua maini si sanctiunile pe care le risca parlamentarii pentru astfel de abateri.

"In momentul in care nu participa la lucrari, li se taie din indemnizatii. Exista parlamentari care au gresit (votand cu o alta cartela - n.r.), dar macar au fost prezenti. Absenta unora este consistenta, insa acest gest de solidaritate nu va mai fi facut in viitor", a mentionat Anastase.

Ea a adaugat ca discutiile despre schimbarile regulamentului trebuie sa fie reluate, pentru a urmari acest proces mai indeaproape.

"La sesiunea de vot final, lucrurile sunt cele mai grave, aici chiar nu ar trebui sa dai cartela altcuiva, este un gest imoral, ca in cazul lui Victor Ponta", sustine Anastase.

Legat de incidentul "Legea pensiilor", seful Camerei Deputatilor considera ca multi rivali politici au incercat sa foloseasca acest scandal impotriva ei. In viziunea sa, cel mai important lucru pentru populatie este ca legea a trecut in mod corect, prin vot nominal al politicienilor. Anastase a mai precizat ca plenul nu i-a acordat cererea de revotare a acestei legi.

"Victor Ponta spunea anul trecut ca este o lege proasta si nedreapta, insa acum il vad ca plange, pentru ca aceasta lege este buna, dar neaplicabila (din lipsa de fonduri - n.r.)", a spus Anastase.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News