Anastase: Oamenii nu vor intelege greva de lux a Opozitiei

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 14:211252 citiri
Anastase: Oamenii nu vor intelege greva de lux a Opozitiei
Foto:TVR Info

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a facut, miercuri un apel la parlamentarii Opozitiei sa renunte la ideea de greva parlamentara, catalogand initiativa lor ca "greva de lux".

"Imi doresc foarte mult sa existe un dialog, nu ne avantajeaza nici pe noi, nici pe dumnealor, in ochii oamenilor. Oamenii n-or sa inteleaga aceasta greva de lux, in care iti iei toate drepturile", a spus Anastase.

Ea a mai precizat ca parlamentarii USL isi vor lua in continuare banii, argumentandu-i ca "nu pot renunta, ca nu e un salariu" si ca lumea acestora e "o lume rupta de realitatea oamenilor care merg la serviciu, lucreaza la patron si poate si-ar dori si ei zile libere".

Intrebata ce va face Puterea pentru a-i determina pe cei din Opozitie sa revina la munca, Anastase a raspuns: "In afara de toata disponibilitatea de a discuta orice probleme au...Am aceasta disponibilitate. Imi doresc sa nu ajungem in astfel de situatie".

Reprezentantii USL au anuntat ca nu vor mai participa la lucrarile Parlamentului, ca semn de protest fata de actiunile Puterii si ca singurele sedinta la care vor sa participe sunt cele legate de o eventuala demisie a Guvernului sau de declansare de alegeri anticipate.

Presedintele PSD, Victor Ponta,a anuntat ca parlamentarii USL isi vor primi in continuare salariile, care intra in conturi automat, dar ca le vor dona.

El a spus, la TV Ziare.com, ca va trai din banii sotiei, in timp ce al doilea lider al USL, Crin Antonescu, a spus ca "se va imprumuta de la prieteni".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News