Anastase nu vrea sa redevina sefa la Camera Deputatilor

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 12:12 2801 citiri

Deputatul PDL Roberta Anastase precizeaza ca a transmis conducerii partidului faptul ca nu considera oportuna contestarea la CCR a revocarii sale din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, sustinand ca actuala majoritate trebuie sa raspunda pentru indeplinirea promisiunilor facute.

"Am transmis conducerii partidului punctul meu de vedere cu privire la o posibila depunere a unei contestatii la Curtea Constitutionala de catre PDL, care sa vizeze hotararea Camerei Deputatilor de revocare a mea din functia de presedinte. In aceasta adresa am explicat ca eu nu consider oportuna depunerea unei astfel de contestatii", precizeaza Anastase.

Ea mentioneaza ca a luat in considerare actuala configuratie politica din Camera Deputatilor si prioritatile noii majoritati.

"In plus, mi-am exprimat convingerea ca numai actuala majoritate din Legislativ trebuie sa raspunda, in mod solidar cu guvernul pe care il sustine, pentru respectarea promisiunilor electorale facute.

De asemenea, doresc sa fac precizarea ca, desi demiterea mea a fost rodul unor abuzuri si ilegalitati, cred, totusi, ca romanii trebuie sa vada ca USL exercita puterea politica in Romania si a lor este responsabilitatea pentru ceea ce se intampla astazi in tara", mai declara Roberta Anastase.

PDL: Sesizare la CCR in cazul Blaga, ezitare in cazul Anastase

PDL a depus o sesizare la CCR privind schimbarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului.

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a precizat, joi, ca, in cazul Camerei Deputatilor, democrat-liberalii vor face o analiza din punct de vedere juridic si a precizat ca regulamentele Camerei Deputatilor si Senatului sunt diferite.

"Vom discuta in forul de conducere al partidului, dupa ce vom analiza juridic. Juristii analizeaza prevederile. Daca juridic este intemeiata, vom depune o sesizare, dupa ce vom discuta acest lucru in Biroul Permanent de luni", a mentionat Sulfina Barbu.

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atributiilor Curtii Constitutionale a fost declarata, miercuri, neconstitutionala. In 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind functionarea Curtii Constitutionale in varianta Camerei Deputatilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News